Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Яку інформацію потрібно зазначати при заповненні довідки за ф. №20-ОПП в графах «Тип об’єкта оподаткування», «Найменування об'єкта оподаткування», «Місцезнаходження об'єкта оподаткування» та «Стан об'єкта оподаткування» при утриманні головним підприємством ПДФО із заробітної плати працівників структурного підрозділу?

Яку інформацію потрібно зазначати при заповненні довідки за ф. №20-ОПП в графах «Тип об’єкта оподаткування», «Найменування об'єкта оподаткування», «Місцезнаходження об'єкта оподаткування» та «Стан об'єкта оподаткування» при утриманні головним підприємством ПДФО із заробітної плати працівників структурного підрозділу?

Коротка відповідь: При заповнення довідки за ф. №20-ОПП при утриманні головним підприємством ПДФО із заробітної плати працівників структурного підрозділу в графах: «Тип об’єкта оподаткування» слід вибрати із довідника назву типа об’єкта, яка найбільше підходить по функціональному призначенню та зазначати її, «Найменування об'єкта оподаткування»– відповідне найменування такого об’єкта (у разі наявності), «Місцезнаходження об'єкта оподаткування» - відповідне місцезнаходження такого об’єкта, «Стан об'єкта оподаткування» - відповідний стан, в якому знаходиться об’єкт, зокрема, будується/готується до введення в експлуатацію; експлуатується; тимчасово не експлуатується; зміна місцезнаходження тощо.

Повна відповідь: Порядок обліку об'єктів оподаткування та об'єктів, пов'язаних з оподаткуванням, визначений в р. VIIІ Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом ДПА України від 22.12.10 №979 (далі – Порядок №979). Платник податків зобов'язаний повідомляти про всі об'єкти оподаткування і об'єкти, пов'язані з оподаткуванням, органи державної податкової служби за місцезнаходженням таких об'єктів (за основним та неосновним місцем обліку) у порядку, встановленому цим розділом, не залежно від того які види податків має сплачувати платник. Об'єктами оподаткування і об'єктами, пов'язаними з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (далі - об'єкти оподаткування), є майно та дії, у зв'язку з якими у платника податків виникають обов'язки щодо сплати податків та зборів. Такі об'єкти за кожним видом податку та збору визначаються згідно з відповідними розділами Податкового кодексу України. Якщо у платника податків відбувається реєстрація, створення чи відкриття об'єкта оподаткування на території адміністративно-територіальної одиниці, де він не перебуває на обліку, то такий платник податків зобов'язаний стати на облік за неосновним місцем обліку в органі державної податкової служби за місцезнаходженням такого об'єкта у порядку, визначеному р. VII Порядку №979. Повідомлення про об'єкти оподаткування або об'єкти, пов'язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (об'єкт оподаткування), за ф. №20-ОПП подається протягом 10 робочих днів після його реєстрації, створення чи відкриття до органу державної податкової служби за місцезнаходженням такого об'єкта. Рекомендований довідник типів об'єктів оподаткування оприлюднюється на офіційному веб-сайті центрального органу державної податкової служби (www.sta.gov.ua закладка Консультаційний центр / Навігатор платника податків / Типи об’єктів оподаткування) та розміщується на інформаційних стендах в органах державної податкової служби. При заповнення довідки за ф. №20-ОПП в графах: «Тип об’єкта оподаткування» слід вибрати із довідника назву типа об’єкта, яка найбільше підходить по функціональному призначенню та зазначати її, «Найменування об'єкта оподаткування»– відповідне найменування такого об’єкта (у разі наявності), «Місцезнаходження об'єкта оподаткування» - відповідне місцезнаходження такого об’єкта, «Стан об'єкта оподаткування» - відповідний стан, в якому знаходиться об’єкт, зокрема, будується/готується до введення в експлуатацію; експлуатується; тимчасово не експлуатується; зміна місцезнаходження тощо.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям