Тому: "Рука Гетманцева проглядывает" — так; але — "новость", з урахуванням того, що зараз червень, а не січень 2024 — ну дууууже з натяжкою
ТОКА ШОБ ЭТО ПРОЧИТАТЬ - НАДА ДЕНЕШКУ ЗАПЛАТИТЬ!!!
А у "Комерсанта" БЕЗМОЗМЕЗДНО (то есть - даром)!!
Медок також не безеоштовний, але ... )) про платність новин на Бухгалтер 911 постійно нагадуєте лише Ви
Якщо Вам зручно читати новини піврічної давності – на здоров'я!
На сайті Мінфіну є безкоштовно від 28.12.2023
Даже на wikipedia: Процитовано 28 грудня 2023. відредаговано 15 квітня 2024
та на ін. ресурсах. Тобто, є публікації (коштовні і безкоштовні)
просто цікаве джерело для новин з податків Ви знайшли — "Комерсант", можливо, через півроку вони опублікують про червневі оновлення Медка
А шо, любі друзі, в когось вийшло подати якусь звітність за 2024 рік ???
У мене, наприклад, не вийшло, бо:
"Виявлені помилки/зауваження: Документ не може бути прийнятий - Платник не перебуває на обліку в установі 2034 з 01.01.2025."
Я в цілковитому захваті!!!
А може звідси ноги ростуть? https://buhgalter911.com/uk/news/news-1084100.htmlЗ 1 січня змінюється структура ДПС: що врахувати платникам
Так,пов'язано зі зміною структури ДПС.Тепер будуть ЦОПи.В електронному кабінеті можна вибрати нові коди при створенні звітності. В Медку все по-старому.Ще святкують...
А шо, любі друзі, в когось вийшло подати якусь звітність за 2024 рік ???
У мене, наприклад, не вийшло, бо:
"Виявлені помилки/зауваження: Документ не може бути прийнятий - Платник не перебуває на обліку в установі 2034 з 01.01.2025."
Я в цілковитому захваті!!!
А може звідси ноги ростуть? https://buhgalter911.com/uk/news/news-1084100.htmlЗ 1 січня змінюється структура ДПС: що врахувати платникам
через ЕК прийнято; через Медок також.
У "Медку", у картках усі "своїх" ФОПів вніс відповідні зміни (відредагувавши назву податкової у довіднику); контролюю вірну назву в самом звіті)
В ЕК також довелося помучитися: спочатку створюю "на основі попереднього звіту", в якому неможливо змінювати назву податкової, вношу необхідні дані, зберігаю (без підписування та відправлення). Зберігаю в XML, відкриваю блокнотом, редагую назву податкової та код (якщо потрібно), зберігаю. Потім з кабінету видаляю попередній створений (з невірною податковою) звіт і знову створюю (під номером 1 у періоді) вже з правильною податковою, у відкритому вікні завантажую збережений та виправлений XML-файл.
АБО: можна одразу обирати потрібну податкову, але тоді теж не вдасться створити на основі попереднього звіту, а заповнити не ставлячи жодних позначок при створенні, потім вносити вірні дані щодо нарахувань, адреси, номерів тел. та ін.
та зверніть увагу до реєстр. даних (Облікові дані платника) там також оновлена інфа про ДПІ (та код) реєстрації (ці ж дані підтягуватимуться в ЄДР)
Є оновлення Медка, але в опису не бачу про ці зміни...
Так, але можна відредагувати назву податкової у довіднику, наприклад по Одесі, скажемо, було (скорочено):
1553 ГУ ДПС В ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПРИМОРСЬКА ДПІ
1552 ГУ ДПС В ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ, ХАДЖИБЕЙСЬКА ДПІ
1551 ГУ ДПС В ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ, КИЇВСЬКА ДПІ
...
стало:
1553 ГУ ДПС В ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ, ОДЕСЬКА ДПІ
редагуємо у картці назву ДПІ 1553 на ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДПС В ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ, ОДЕСЬКА ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА ІНСПЕКЦІЯ, та по всім (у кого було 1551, 1552, 1553) обираємо 1553 з новою назвою, та зберегаємо зміни.
І ні в описі, і ні фактично - нічого немає...
Изменения будут в 162 обновлении МЕДОКа ....
There are no "state money", there are only taxpayer money.
Margaret Thatcher.
Не буває ніяких "державних грошей", бувають лиш гроші платників податків.
Маргарет Тетчер.
Так, але можна відредагувати назву податкової у довіднику, наприклад по Одесі, скажемо, було (скорочено):
1553 ГУ ДПС В ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПРИМОРСЬКА ДПІ
1552 ГУ ДПС В ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ, ХАДЖИБЕЙСЬКА ДПІ
1551 ГУ ДПС В ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ, КИЇВСЬКА ДПІ
...
стало:
1553 ГУ ДПС В ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ, ОДЕСЬКА ДПІ
редагуємо у картці назву ДПІ 1553 на ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДПС В ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ, ОДЕСЬКА ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА ІНСПЕКЦІЯ, та по всім (у кого було 1551, 1552, 1553) обираємо 1553 з новою назвою, та зберегаємо зміни.
не бачу сенсу взагалі в редагуванні назви. Головне, щоб код податкової стояв правильний. А яка там буде назва - абсолютно по цимбалах. Не будемо далеко ходити: коли заповнюється картка установи в тому ж "Єдиному вікні" податкової, то там взагалі відсутня назва податкової. Там це поле не передбачено взагалі - є лише поле для коду ДПІ. І це ще не все, що стосується ДПС в "Єдиному вікні"... Там є довідник інспекцій, в якому прописані назви і коди ДЕЯКИХ інспекцій. Чому деяких? А тому, що не всі інспекції присутні в цьому довіднику. Для прикладу: інспекції з кодом 1820 там немає. Хоча вона існувала і до цієї реорганізації, і продовжує існувати і надалі. І я думаю, якщо цей довідник перетрусити, то таких "мертвих" інспекцій можна нарити багато.
До речі, що стосується Одеської інспекції з кодом 1553, то їх зараз в "Єдиному вікні" аж 4 штуки з таким кодом. Окрім ПРИМОРСЬКОЇ, яка згадувалася вище, є ще КИЇВСЬКА, МАЛИНОВСЬКА, СУВОРОВСЬКА
Ви, байстрюки катів осатанілих,
Не забувайте, виродки, ніде:
Народ мій є! В його волячих жилах
Козацька кров клекоче і гуде!