Проект нової форми звітності № 3-ПН „Інформація про попит на робочу силу (вакансії)”

28.09.16

На сьогодні механізм подання роботодавцями державній службі зайнятості інформації про вакансії врегульовано наказом Мінсоцполітики від 31.05.2013  № 316 „Про затвердження  форми звітності № 3-ПН „Інформація про попит на робочу силу (вакансії)” та Порядку її подання” (зареєстр. в Мін’юсті за № 988/23520 від 17.06.2013) (далі – Форма № 3-ПН).

Практика застосування Форми № 3-ПН засвідчила необхідність спрощення процедури її заповнення роботодавцем та надання роботодавцю можливості щодо уточнення раніше поданої інформації. Крім цього, для здійснення належного аналізу заявлених вакансій слід передбачити у Формі   № 3-ПН розширену інформацію щодо розмірів заробітної плати.

Також у зв’язку з внесенням змін до чинного законодавства, виникла необхідність змінити у Формі № 3-ПН назви освітньо-кваліфікаційних рівнів претендетнів на вакансію та включити до окремих категорій громадян, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, учасників антитерористичної операції та внутрішньо переміщених осіб.