Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


19.04.21
22572 18 Печатать

Заповнення додатка 4ДФ об'єднаної звітності

Який порядок заповнення граф 3а та 3 додатка 4ДФ до Розрахунку, а саме без вирахування сум податків і зборів чи з вирахуванням, якщо заробітна плата виплачується систематично?

Наказом Мінфіну від 13.01.2015 р. № 4 (у редакції наказу Мінфіну від 15.12.2020 р. № 773) затверджені форма Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (далі – Розрахунок) та Порядок заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (далі – Порядок).

Згідно з п. 4 розд. IV до Порядку у розд. І «Персоніфіковані дані про суми нарахованого (виплаченого) на користь фізичних осіб доходу та нарахованих (перерахованих) до бюджету податку на доходи фізичних осіб та військового збору» додатку 4ДФ «Відомості про суми нарахованого доходу, утриманого та сплаченого податку на доходи фізичних осіб та військового збору» (далі – додаток 4ДФ) до Розрахунку, передбачений рядок 06, де, зокрема, відображаються:

у графі 3а «Сума нарахованого доходу» – (за звітний період місяць) дохід, який нарахований фізичній особі відповідно до ознаки доходу, наведеній у розд. 1 «Довідник ознак доходів фізичних осіб» (додаток 2 до Порядку).

У разі нарахування доходу його відображення у графі 3а є обов’язковим незалежно від того, виплачені такі доходи чи ні.

Нарахований дохід відображається повністю, без вирахування податку на доходи фізичних осіб, страхових внесків до Накопичувального фонду, у випадках, передбачених законом, - обов’язкових страхових внесків до недержавного пенсійного фонду, які відповідно до закону сплачуються за рахунок заробітної плати працівника, суми податкової соціальної пільги за її наявності та військового збору (у періоді його справляння);

у графі 3 «Сума виплаченого доходу» – сума фактично виплаченого доходу платнику податку податковим агентом.

Заробітна плата, що виплачується у встановлені терміни в наступному місяці, має бути відображена в додатку 4ДФ до Розрахунку за той період, у який входить попередній місяць, за який заробітну плату було нараховано. Наприклад, у додатку 4ДФ до Розрахунку за січень відображається заробітна плата, яка нарахована у січні та виплачена в лютому, за лютий (нарахована у лютому та виплачена в березні), за березень (нарахована в березні та виплачена у квітні);

графа 4а «Сума нарахованого податку» – сума податку, нарахованого та утриманого з доходу, нарахованого платнику податку згідно із законодавством за звітний період;

графа 4 «Сума перерахованого податку» – фактична сума перерахованого податку до бюджету у звітному періоді;

графа 5а «Сума нарахованого військового збору» – сума збору, нарахованого та утриманого з доходу, нарахованого платнику податку згідно із законодавством;

графа 5 «Сума перерахованого військового збору» – фактична сума перерахованого збору до бюджету.

Сума нарахованого доходу у графі 3а, сума виплаченого доходу у графі 3, сума нарахованого податку на доходи фізичних осіб у графі 4а, сума перерахованого до бюджету податку на доходи фізичних осіб у графі 4, сума нарахованого військового збору у графі 5а, сума перерахованого військового збору у графі 5 відображаються у грошовій формі, вираженій у національній валюті (у гривнях з копійками).

Враховуючи викладене, у графі 3а додатка 4ДФ до Розрахунку нарахований дохід відображається повністю, без вирахування із суми доходу нарахованих сум податків і зборів, які відповідно до закону справляються за рахунок доходу найманої особи.

У графі 3 додатка 4ДФ до Розрахунку відображається сума фактично виплаченого доходу платнику податку у відповідності із нарахованим доходом, а саме без вирахування із суми нарахованого доходу нарахованих сум податків і зборів, які відповідно до закону справляються за рахунок доходу найманої особи.

По материалам Категорія 103.25 «ЗІР»

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • ТТ
19.04.21 06:46

Это все что криворукие готовы прокомментировать? Сроки подачи дерь_мо-отчёта  продлить не хотят? Исправить ошибки и дать ответы на значимые вопросы не могут?

Ответить
  • Бух
19.04.21 07:38

А чего они по НДФЛ и вз пишут фактично виплачего, если на горячей линии говорят - если вовремя платим зп, то показываем именно начисленные суммы

Ответить
  • !!
21.04.21 22:49

Бух, а вы что, фактически платите, не то, что начислено?

Ответить
  • Вячеслав
19.04.21 13:51

Бух, Вопрос в другом. На каком основании вы раньше в графу 4 1ДФ ставили не факт, а начисления? Начал рыть туже базу знань - пишут ставить факт!!!

Ответить
  • Ніна-Н
20.04.21 07:57

Вячеслав, податки по зарплаті, сплачені до 7 числа, це ж факт. Податки мають відповідати виплаченій зарплаті, показаній у звіті.

Ответить
  • Ніна-Н
19.04.21 10:21

Бух, наказ переписали, а так, щоб по людськи, то ніхто не пояснить. Зарплата виплачується вчасно,я показую нараховані, виплачені - відповідні колонки однакові. 

Ответить
  • ТТ
19.04.21 07:59

Бух, это из серии «най буде»

Ответить
  • Светлана
19.04.21 10:16

Исходя из разяснений , мы  покажем з/плату  выплаченную до7 апреля в отчете за  март ,а ПДФО и ВС  уже в апрельском.Так  нам сразу же  штраф  платить за  неуплату .Бред.

Ответить
  • !!
21.04.21 22:50

Светлана, где вы это прочитали??

Ответить
  • 111
19.04.21 11:30

Що нараховано то і виплачено,не ми придумали ділити на 2 рази. якщо їм не подобається ( мені теж) нехай зроблять в кінці місяця і всі будуть задоволені. а то з тим діленням скільки роботи.

Ответить
  • Надежда
19.04.21 12:19

Напишите пожалуйста ,юр. лица  квартальщики ,до какого числа сдают финотчетность за 1-й кв. 2021г? Спасибо.

Ответить
  • Милана
19.04.21 14:00

26.04.2021 останній день подачі

Ответить
  • Светлана
19.04.21 14:50

Я поняла (начисления январь) так в графе 3а я ставлю начислена з/п (своевременно выплачивается до 7 числа) графа 3 они равны. (допустим 6тыс.) в рафе 4а начислен НДФЛ (январь 21г.) а в 4 ДНФЛ (за декабрь 20г.),и также 5а воен.сбор (январь 21г) а в 5 воен.сбор (за декабрь 20г.) ((ОНИ ХОТЯТ ВИДЕТЬ ФАКТИЧЕСКИ ПЕРЕЧИСЛЕННЫЕ НАЛОГИ В ЯНВАРЕ) 

Ответить
  • Ніна-Н
19.04.21 17:43

Светлана,Якщо зарплата нарахована і виплачена до числа 7 числа  наступного місяця, показується однаковими колонками, то чому податки мають бути інакше, якщо вони також сплачені до 7 числа по показаній у звіті зарплаті?Я вважаю, що по такому ж принципу.

Ответить
  • Вячеслав
19.04.21 15:16

Светлана, они и в 1ДФ в 4 хотели видеть факт. Порядок в этой части изменился лишь добавлением 5а, 5 и разбивкой помесячно.

Ответить
  • Галина
19.04.21 15:32

Кто -то смог сдать Звітний новий? В кабинете нет такой возможности.

Ответить
  • Валентина
21.04.21 09:52

Добрий день. Чи відображаються здані звіти в карточці платника податків? В нас жодного звіту не видно, тільки оплати, а нарахувань немає.

Ответить
  • Тетяна
23.04.21 15:56

Доброго дня! Чи обовязково потрібно вносити фізичних осіб працівників і ФОП в одному розрахунку 4ДФ, чи можна створити окремі розрахунки?

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям