Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


23.11.21
2550 0 Печатать

Інформувати Держзайнятість про наявність вакансій можна буде в електронному вигляді

Міністерство економіки України оприлюднило проєкт наказу “Про затвердження форми № 3-ПН “Інформація про попит на робочу силу (вакансії)” та Порядку її подання”. 

Проєктом акта пропонується затвердити нову форму щодо інформації про попит на робочу силу (вакансії) та порядок її подання юридичними особами та фізичними особами – підприємцями, які в межах трудових відносин використовують працю фізичних осіб.

Форма передбачає отримання повної та достовірної інформації про попит на робочу силу (вакансії) на ринку праці, що дозволить досягти результатів щодо якісного та оперативного підбору кандидатів під потреби роботодавців, а також комплексного інформування кандидатів стосовно вимог роботодавця до претендентів на вакансію під час проведення відбору за визначеною вакансією та режиму і умов праці, встановлених чинним законодавством та роботодавцем.

Новою формою № 3-ПН передбачено, що роботодавець самостійно обирає спосіб укомплектування вакансії(й):

  • за сприяння Державної служби зайнятості;
  • підбір кадрів здійснюється самостійно.

У разі визначення роботодавцем способу укомплектування вакансії(й) за сприяння Державної служби зайнятості ним подаються відомості про вакансію за формою згідно з додатком до Інформації про попит на робочу силу (вакансії).

Актуальність зазначеної(их) у поданій формі № 3-ПН вакансії(й) уточнюється фахівцем центру зайнятості не рідше ніж двічі на місяць під час особистої зустрічі з роботодавцем, у телефонному режимі, через засоби електронного зв’язку та перед направленням зареєстрованого безробітного або особи, яка шукає роботу, до роботодавця.

Роботодавець може самостійно повідомити центр зайнятості про закриття вакансії(й) через засоби електронного та/або телекомунікаційного зв’язку, у телефонному режимі або під час особистої зустрічі з фахівцем центру зайнятості.

Форма № 3-ПН, як і раніше, буде подаватися роботодавцями лише за наявності вакансії. 

Проєктом наказу передбачається також запровадження механізму подання роботодавцями інформації про потребу в робочій силі (вакансії) в електронному вигляді з підтвердженням кваліфікованим електронним підписом, що сприятиме розвитку електронних послуг Державної служби зайнятості та електронного обслуговування клієнтів, вдосконалення загальнонаціональної бази даних про наявність робочих місць в Україні.

Подання роботодавцями електронної форми № 3-ПН буде здійснюватися через електронний кабінет, який створюється роботодавцем шляхом реєстрації персонального облікового запису в електронному сервісі „Електронний кабінет роботодавця”, що розташований на веб-сайті Державної служби зайнятості, або через Єдиний державний вебпортал електронних послуг, у тому числі через інтегровані з ним інформаційні системи державних органів та органів місцевого самоврядування (за наявності технічної можливості).

По материалам Міністерство економіки України

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям