Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


14.02.22
9806 0 Печатать

Нацбанк знов вносить зміни до порядку ведення касових операцій

Національний банк працює над приведенням власних нормативно-правових актів у відповідність до вимог нового Закону України "Про платіжні послуги”, основні положення якого вводяться в дію з 1 серпня 2022 року.

Так, відсьогодні розпочинається громадське обговорення проєкту постанови Правління Національного банку "Про затвердження Змін до Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні" (далі – проєкт змін).

Проєкт змін актуалізує низку норм, що регламентують надання небанківськими надавачами платіжних послуг:

  • суб’єктам господарювання та фізичним особам послуг з переказу коштів;
  • послуг із зарахування та зняття готівкових коштів на платіжні рахунки/з платіжних рахунків користувачів.

Крім того, він містить такі нові терміни: “операційний час”, "небанківський надавач платіжних послуг", "платіжний рахунок", "платіжна інструкція".

Прийняття проєкту змін сприятиме розширенню прав суб’єктів господарювання, зокрема небанківських надавачів платіжних послуг, створенню сприятливих передумов для їх функціонування, а також розвитку конкуренції на ринку фінансових послуг.

Ознайомитися з матеріалами для обговорення можна за посиланням:

Зауваження та пропозиції до проєкту змін приймаються до 14 березня 2022 року на електронну адресу nbu@bank.gov.ua або на поштову адресу Національного банку: вул. Інститутська, 9, м. Київ, 01601.

По материалам НБУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям