Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


15.08.22
2593 2 Печатать

Паливо подорожчає: Кабмін пропонує скасувати пільги

Наразі існує значний дефіцит коштів для фінансування дорожнього господарства. Внаслідок прийнятих у березні змін до законодавства, якими скасовано акциз на паливо та впроваджено пільги на ввезення авто, державний дорожній фонд практично позбавлений джерел формування.

Скасування з 1 липня пільг на імпорт авто не компенсує втрати доходів за березень-червень, та не забезпечує повного відновлення доходів державного дорожнього фонду. Адже так і не сплачується акцизний податок на імпортоване та вироблене в Україні пальне, який був основним джерелом формування державного дорожнього фонду.

У зв'язку з цим, Кабінет Міністрів України пропонує внести зміни до пункту 41 підрозділу 5 «Особливості справляння акцизного податку та екологічного податку» розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України, якими встановити на період до припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України, ставки акцизного податку на бензини моторні, важкі дистиляти та інші нафтопродукти, скраплений газ, бутан, ізобутан в розмірі 100,00 євро за 1000 літрів.

Для узгодження норм Податкового кодексу України передбачено також внесення відповідних змін до абзацу першому пункту 82 підрозділу 2 «Особливості справляння податку на додану вартість» розділу XX «Перехідні положення».

Відповідний законопроєкт внесено Кабміном за № 7668.  

Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Лора Злий Бух
15.08.22 13:37

Чекаємо чергового підвищення цін на товари та послуги?! Війна, все зрозуміло, легко і не може бути, але хаотичні рішення не додають оптимізму 

Ответить
  • Бух
16.08.22 14:55

Сьогодні відбувалось голосування. Проект відхилено і знято з розгляду.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям