Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


27.07.21
4579 3

Відкладення (перенесення), продовження чи зупинення податкової перевірки: в яких випадках можливе

Євген Власов Податковий адвокат

Щодо відкладення (перенесення) податкової перевірки

Чинним законодавством такої можливості з будь-яких причин (хвороба, відпустка тощо) не передбачено.

Щодо продовження строків проведення податкової перевірки

Зважаючи на те, що в Україні левова частка підприємців є суб’єктами малого підприємництва (тобто фізичні особи–підприємці, юридичні  особи, у яких середня кількість працівників за звітний рік не перевищує 50 осіб та річний дохід від будь-якої діяльності не перевищує суму, еквівалентну 10 мільйонам євро, визначену за середньорічним курсом Національного банку України), то позапланова перевірка не може перевищувати 5 робочих днів (абз. 2 п. 82.2 ст. 82 ПКУ).

За рішенням керівника податкового органу перевірка для такої категорії платників податків може бути продовжена на строк не більше, ніж на 2 робочих дні.

Положеннями ПКУ не передбачено підстав для такого продовження саме для позапланових перевірок, на відміну від фактичних (змінний характер роботи (підсумковий робочий час)/заява самого платника у зв’язку з необхідністю подачі документів).

Якщо ж платник податків під час позапланової перевірки надає документи менше ніж за три робочих дні до дня її завершення або ж надсилає ці документи, які надходять до податкової менше ніж за три дні до дня завершення перевірки, то така податкова перевірка може бути продовжена на строк три робочі дні.

Отже, податкова перевірка може тривати з урахуванням продовження 10 робочих днів, проте продовжити перевірку – це право самого податкового органу, а не його обов’язок.

Щодо зупинення податкової перевірки

До 2020 року зупинення проведення планової/позапланової перевірки могло бути стосуватися лише великих платників податків, нині це обмеження вже скасоване, а тому керівник податкової служби вправі зупинити строк перевірки, направивши наказ, копія якого вручається (надсилається) не пізніше наступного робочого дня платнику податків.

Знову-таки зупинити перевірку це право, а не обов’язок контролюючого органу (для приклад, Постанова ВС від 25.03.2019 у справі за № 803/272/17), хоча платнику ніхто не забороняє аргументувати свою позицію та письмово звернутися до керівника підрозділу, який проводить перевірку, а якщо пощастить, то він підготує доповідну записку керівнику податкового органу про необхідність зупинення.

Загальний строк перевірки з урахуванням можливості зупинення не може перевищувати 30 робочих днів, а для перевірок, в рамках яких перевіряється правильність обрахунку суми до відшкодування ПДВ цей строк не може перевищувати 60 календарних днів.

Отже, зупинити перевірку це є правом контролюючого органу, проте звертатися платнику податків ніхто не забороняє.

Звичайно, що бувають випадки, коли первинні документи були пошкоджені, знищенні, втрачені, але це вже зовсім інша історія. 

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Алиса
30.07.21 10:16

"До 2020 року зупинення проведення планової/позапланової перевірки могло бути стосуватися лише великих платників податків, нині це обмеження вже скасоване" - не совсем так, с 01.01.2021 редакция такая "82.4. Проведення документальної планової та позапланової перевірки платника податків, крім платника податків - суб’єкта малого підприємництва, може бути зупинено за рішенням керівника..."

Ответить
  • Eugene
30.07.21 12:39

Алиса, гадаю, доречно з мого боку буде додати - уточнити - деталізувати, що зупинити можна для мікропідприємництва (працівників до 10 осіб, оборот до 2 млн. Євро), та великих суб'єктів (кількість працівників більше 250 працівників,  більше 50 млн Євро), середніх (від 50 до 250 працівників, оборот від 10 до 50 млн. Євро) ,  а для малих підприємців (50 працівників, до 10 млн Євро обороту) зупинення не застосовується. 
Дякую за зауваження, якщо я правильно його зрозумів.

Ответить
  • Алиса
30.07.21 13:36

Так, зауваження стосувалось саме цього. Але знову непогоджусь з уточненням щодо мікропідприємницва - з статті 55 Господарського кодексу України "суб’єкти господарювання залежно від кількості працюючих та доходів від будь-якої діяльності за рік можуть належати до суб’єктів малого підприємництва, у тому числі до суб’єктів мікропідприємництва, середнього або великого підприємництва." Тобто зупинка перевірки можлива для великих та середніх суб'єктів 
.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям