Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


16.03.24
1201 1

У якому військкоматі оформляти відстрочку від мобілізації

Дуже часто багато хто звертається до мене з питанням, що робити, якщо вони приписані до одного ТЦК і СП, проживають уже давно не за тією адресою, а десь в іншій області, працюють також в іншому місці і хочуть оформити відстрочку від призову. Іноді при цьому їхні ТЦК і СП узагалі розташовані на непідконтрольній Україні території. Що робити і куди йти? Обговоримо це в цій статті.

 

До якого військкомату йти, якщо проживаю за іншою адресою

 

На жаль, як би Вам цього не хотілося, Ви не можете просто так зайти в будь-який ТЦК і СП, де у Вас є хтось знайомий або який знаходиться ближче до Вашої роботи і сказати, Ви мені сподобалися, тому всі питання тепер я буду вирішувати з Вами.

Такий варіант розвитку подій, на жаль, але неможливий.

Ви маєте з'являтися в ТЦК і СП або за місцем своєї прописки, тобто офіційної реєстрації, або за місцем Вашої реєстрації як внутрішньо переміщена особа.

При зміні місця проживання кожен повинен стати на облік у військкомат за місцем нового місця проживання.

Але ця сама зміна місця проживання має бути підтверджена документарно.

Тобто Ви маєте показати, що ось тут я зареєстрований як ВПО, наприклад, тому стаю на облік у Вашому військкоматі.

І звісно ж при цьому, Вас можуть попросити знятися з обліку у Вашому попередньому ТЦК і СП, а потім вже приходити до них.

Хоча зараз під час війни іноді це робиться у спрощеному варіанті. Просто Вас змушують оформляти документи по-новому, або запитують справу у Вашому рідному ТЦК і СП, а потім ставлять Вас на облік у себе.

Але щоб це сталося, Ви маєте показати, що дійсно проживаєте за новим місцем проживання і це має чимось підтверджуватися.

Тож висновок простий - якщо хочете йти до військкомату, вирішувати якісь питання чи оформлювати відстрочку від мобілізації - робіть це або за місцем прописки, або заздалегідь реєструйтесь за місцем свого проживання як внутрішньо переміщена особа і лише після цього йдіть до іншого військкомату.

 

Що робити, якщо мій ТЦК і СП знаходиться на непідконтрольній Україні території

 

Теж дуже часта ситуація. І мені телефонують і запитують, як я буду шукати свій військкомат, якщо там зараз немає української влади.

Ніхто не примушує Вас їхати на непідконтрольну Україні територію, і там у плані ТЦК і СП, підзвітних українській владі, Ви точно нічого не знайдете, навіть якщо приїдете.

Але будь-який орган державної влади України, будь-яка установа чи організація, у т.ч. ТЦК і СП, якщо вони опинилися на непідконтрольній Україні території, переносяться на іншу територію, яка підконтрольна Україні.

Відповідно, Вам потрібно дізнатися, в яку область і на яку адресу переїхав Ваш військкомат і вже туди й іти.

 

Які ще документи про зміну місця проживання я можу надати, крім прописки та довідки ВПО

 

Якщо документів про прописку за новою адресою у Вас немає, і зареєструватися як ВПО Ви теж там не можете з якихось причин, то спробувати вирішити ситуацію можна.

Якщо Вам в ОСББ або в органах місцевої влади дадуть довідку про те, що Ви не зареєстровані, але фактично проживаєте за цією адресою, то це теж документ.

Іноді виходом зі становища може бути договір оренди приміщення. Але не завжди. І це питання завжди залишається спірним у взаєминах з військкоматом.

Але головне пам'ятайте, у військкомат потрібно йти підготовленим. І якщо у Вас є якісь підстави для відстрочки - то потрібно приходити з документами про неї і заздалегідь надсилати лист про це.

 

До якого військкомату надсилати лист про відстрочку від мобілізації

 

Звичайно ж у той, у який Ви збираєтеся з'являтися і продовжувати оформлення відстрочки. Інакше вийде плутанина. В один ТЦК Ви написали, але туди не з'явилися і відстрочку не отримали, а від іншого щось хочете, але жодних документів їм не даєте.

Тому заздалегідь визначтеся, де Ви будете вирішувати питання, приведіть документи до ладу і сміливо починайте процес.

 

Коли потрібно з'являтися до військкомату не за місцем прописки або фактичного проживання

 

Єдино можлива ситуація, коли Вам потрібно проводити процес оформлення відстрочки або вирішення інших питань у ТЦК і СП не за місцем прописки, і не за місцем реєстрації як ВПО, а десь в іншому місці, - це коли Вам вручили повістку в інший військкомат.

Наприклад, Ви йшли вулицею в іншій області і Вам там вручили повістку. Тоді туди Вам і потрібно з'являтися і вирішувати всі питання. І це не завжди може збігатися з ТЦК і СП, до якого Ви приписані.

Звісно, в такій ситуації, Ви маєте там повідомити, що приписані до іншого ТЦК. Але найімовірніше, вирішувати питання доведеться там, куди покликали.

 

               У цій статті я розповіла, в якому військкоматі оформляти відстрочку від мобілізації і чи можна це робити в якомусь іншому, не в тому, до якого Ви приписані. Також вже опубліковано безліч відео і статей, які є підстави для відстрочки від армії, як відбувається процес її оформлення і як боротися зі свавіллям ТЦК і СП, якщо не визнають відстрочку. Раджу всім ознайомитися.

Посилання на першоджерело: https://youtu.be/m_B22f17fRI 

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям