Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


24.05.17
12357 5 Печатать

ДФС надає рекомендації щодо заповнення уточнюючої декларації з податку на нерухоме майно

ДФСУ у листі від 13.05.2017 р. № 11897/7/99-99-12-02-03-17 надає методичні рекомендації щодо заповнення Податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, форму якої затверджено наказом Мінфіна від 10.04.2015 р. № 408, у разі виникнення необхідності уточнення задекларованих податкових зобов’язань.

Податківці нагадують, що декларування податкових зобов’язань з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, формою Декларації передбачено за житлові та нежитлові об’єкти нерухомості одночасно.

При цьому, програмним забезпеченням автоматично здійснюється визначення сум податкових зобов’язань, що підлягають імпортуванню до інтегрованих карток платника за відповідними кодами бюджетної класифікації, що ідентифікуються за кодами типів об’єкта нерухомості, зазначених платником податку у колонці 2 Декларації, шляхом підсумку сум податкових зобов’язань зазначених у колонці 7 Декларації за відповідними групами кодів типів об’єктів.

Водночас відповідно до п. 50.1 ПКУ у разі самостійного виявлення платником податку у майбутніх податкових періодах помилок, що містяться у раніше поданій ним Декларації, такий платник зобов’язаний надіслати уточнюючу Декларацію до такої Декларації за формою чинною на час подання уточнюючої Декларації.

При цьому при складанні платниками податку уточнюючої податкової звітності за відповідний звітний (податковий) період чинною формою Декларації не передбачено розмежування сум податкових зобов’язань, що підлягають уточненню за об’єкти житлової та нежитлової нерухомості окремо. Це унеможливлює автоматизацію програмного забезпечення в частині їх рознесення до інтегрованої картки платника.

З огляду на викладене пропонується розглянути особливості заповнення уточнюючих Декларацій, у разі виникнення необхідності уточнення задекларованих сум податкових зобов’язань з цього податку у випадках, наведених у додатку до листа.

Додатки:

 

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Ольга
24.05.17 08:58

мы как-то из за этих "особливостей" , которые на законодательном уровне нигде не закреплены, а только потому что чьи-то корявые руки так написали программу, что он "не тянет", а у инспекторов язык отвалится проконсультировать штраф заплатили.

Ответить
  • Анна
24.05.17 11:51

Ольга, аналогично. Обидно штраф платить из ничего :(((

Ответить
  • Ольга
24.05.17 12:26

Анна, при том что подали все вовремя, суммы верные. И согласно логике заполнен был правильно. А инспектор такой довольный - ну вы же подали неправильно! А где было написано , что уточненки надо мало того что отдельно, да еще только по конкретным объектам. В приказе на форму точно такого не было. Ток потом нашла "на заборе" который ЗИРом зовется, что они там что-то мелким шрифтом написали что в связи с особенностями программного обеспечения.... При том что это была даже не консультация с номером и датой.

Ответить
  • Анна
24.05.17 16:30

Ольга, я уверенна, ни мы одни так попали. Зато бюджет пополняется. Они наверное такие "особенности программного обеспечения" делают не просто так. А Вы и штраф и пеню платили? Мы заплатили только пеню, а штраф обещали выслать на юр. адрес. До сих пор ждем...

Ответить
  • 123
24.05.17 13:54

лучше бы дали разъяснение как исправить тип объекта недвижимости...

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям