Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


30.03.19
1568 1 Печатать

Президент наголошує на важливості запровадження податку на виведений капітал, який стимулюватиме розвиток економіки

Президент Петро Порошенко під час зустрічі зі студентами та викладачами-аграріями обговорив питання  стимулювання і розвитку агропромислової науки та освіти. Глава держави зауважив, що треба відповідально ставитися до податків і наголосив на неприпустимості популістичного підходу «всім - все». При цьому він пояснив свою позицію щодо оподаткування в частині податку на прибуток, зокрема і в агробізнесі.

«Якщо б до вас прийшли популісти, вони б сказали треба знизити податки, або їх взагалі ліквідувати та підвищити зарплати. Оце хід популістів, якщо двома словами сказати: всім – все. І більше нічого. Це не працює», - сказав Петро Порошенко.

При цьому Глава держави повідомив, що вже зареєстрований його законопроект про податок на виведений капітал. «Податок на прибуток. Поки нам потрібен як повітря розвиток, приберіть цей податок, взагалі. У нас має бути один критерій – податок на виведений капітал. Що ти вклав у виробництво, в науку, в технології, в інвестиції, в зарплату – нуль оподаткування. Що ти вивів: роялті, дивіденди, відсотки – заплати. Бо ти вивів на споживання. І це чесно», - сказав Президент та підкреслив, що це «як адреналін, який точно стимулює розвиток». Водночас, за його словами, цьому чиниться спротив.

Глава держави запевнив в своїй рішучості щодо запровадження такого підходу та повідомив, що в підготовці цього законопроекту були долучені фахівці з Естонії, Латвії, Грузії, Італії. «У них це працює, чому ж в Україні це не буде працювати?», - зазначив Президент. При цьому він підкреслив, що такий підхід «вирішує не лише стимулювання науки, а вирішує облік податків» і призводить до значного спрощення ведення бізнесу, зокрема і в агропромисловому комплексі.

По материалам Сайт Президента

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • данет
30.03.19 18:13

бреше як завжди

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям