Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


18.07.19
1861 0 Печатать

Виробникам електроенергії, які споживають вироблену електроенергію для власних потреб, не потрібно отримувати ліцензію з виробництва електроенергії

Відповідно до статті 8 Закону України «Про ринок електричної енергії» (далі – Закон) господарська діяльність з виробництва електричної енергії провадиться на ринку електричної енергії за умови отримання відповідної ліцензії.

При цьому, згідно із статтею 1 Закону:

  • виробник електричної енергії (далі - виробник) - суб’єкт господарювання, який здійснює виробництво електричної енергії;
  • електрична енергія - енергія, що виробляється на об’єктах електроенергетики і є товаром, призначеним для купівлі-продажу.

Отже, діяльність з виробництва електричної енергії підлягає ліцензуванню у разі продажу виробленої електричної енергії.

Враховуючи зазначене, якщо виробник електричної енергії виробляє електричну енергію без мети її продажу та споживає вироблену електричну енергію для власних потреб в електричній енергії без її відпуску в об’єднану енергетичну систему України, зазначена діяльність не потребує отримання ліцензії з виробництва електричної енергії.

По материалам Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям