Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


19.11.19
5900 12 Печатать

Зміни в порядку застосування РРО. Чергові пропозиції від депутатів

До Верховної Ради внесено проєкт Закону № 2453 "Про внесення змін до Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" щодо розвитку малого бізнесу та заходів з детінізації обігу товарів і послуг". 

Метою законопроєкту є:

1) усунення наявних суперечностей в законодавчих актах України, виключення положень, які втратили свою актуальність на даному етапі розвитку відносин в податковій сфері;

2) стимулювання суб’єктів господарювання до добровільного обмеження готівкового обороту;

3) спрощення ведення бізнесу в Україні;

4) підвищення позиції України в рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business;

5) забезпечення реалізації положень проекту Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо розвитку малого бізнесу та заходів з детінізації обігу товарів і послуг».

Законопроєктом пропонується внести зміни до законів України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг», а саме:

  1. Виключити обов’язок використання РРО суб'єктами господарювання (в т.ч. Інтернет-магазинами), які отримують платежі за надані товари (послуги) в безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо). При цьому вказані суб’єкти господарювання матимуть право застосовувати РРО, за бажанням;
  2.  Виключити можливість застосування відповідальності до суб'єктів господарювання, які здійснюють доставку товарів, за те, що вони на місці проведення розрахунків не зберігають отримані кошти.
  3.  Зменшити розміри фінансових санкцій за порушення вимог «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» до суб'єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції за товари (послуги), за рішенням відповідних контролюючих органів.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Юра Г.
19.11.19 05:22

Дали детям игрушку. Раньше нейтрально смотрел всё от 95 квартала, иногда получал приятные ощущения. На выходные включил , и явное рвотное состояние. Думал случайно. Попытался посмотреть их другие шедевры. С первых минут отторжение организма, причем буквальное, рвотное. Случайно описал свои симптомы собеседнику, и оказалось, что я не одинок. Потенциальные терпилы, только в Ваших руках не дать зелени превратить Ваши доходы в плесень. Боритися, поборимо.

Ответить
  • Вячеслав
19.11.19 12:56

Юра Г., за 95-й квартал - плюс 1. А на счёт законопроекта - это будет прекрасно, если они его примут в таком виде. Т.е. уберут платежные карты из закона РРО. Или вы не согласны?

Ответить
  • Ксенія
19.11.19 09:57

Юра Г., я вже їх давно не дивлюся, бо дивитися на те як з тебе сміються і роблять дебіла чи шльондру якось образливо. А я себе поважаю. І справа не в тому , що я не розумію їх гумор , просто там ним і не пахне.
 

Ответить
  • Владимир
19.11.19 07:14

https://petition.president.gov.ua/petition/74060

Ответить
  • Ксюша
19.11.19 09:16

Полегшення ведення бізнесу? Один НДС чего стоит.

Ответить
  • Оксана
19.11.19 10:02

Наша песня хороша, начинай сначала.....

Ответить
  • бух
19.11.19 10:04

Оплата через карту - отмена рро это было бы круто и логично. Неужели там хоть кто -то перестает курить что - то тяжелое?

Ответить
  • Вячеслав
19.11.19 12:58

бух, только вот не верится. Вангую - не примут. Или со множеством нюансов, которые сведут на нет идею.

Ответить
  • Ольга
19.11.19 10:32

бух, кажется они там все обдолбанные. Добкин отдыхает, у этих точно тяжелее.

Ответить
  • Елена
19.11.19 14:08

Ну началось...Один закон о рро трактует по-своему, другой - совсем не так как первый. А почитать его и в чём там смысл религия у депутатиков не позволяет? Достали, а налоговикам этого и надо, пока я буду с ними судиться за неправомерные нарушения, то я склею ласты, а гос.машина и дальше существовать будет. Уроды, как ещё их назвать?

Ответить
  • Ирина
19.11.19 15:23

Ну,в этом то законопроекте вроде все нормально.Может примут  все таки ...

Ответить
  • Виктория
20.11.19 12:15

Автори законопроекту - з "Голосу". Не приймуть.
За 95 квартал - все вірно. Гидко дивитися .

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям