Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


25.07.20
2294 3 Печатать

Кабінет Міністрів прийняв низку важливих рішень у галузі енергетики

На засіданні Уряду було прийнято низку важливих рішень у галузі енергетики, зокрема, стосовно стабільного проходження опалювального сезону, безпеки енергопостачання, функціонування ринку природного газу та видобувної галузі.

Розпочалася підготовка до осінньо-зимового періоду 2020\21

Розпорядженням Кабінету Міністрів затверджено План заходів з підготовки об’єктів паливно-енергетичного комплексу України до осінньо-зимового періоду 2020/21 року та його проходження.

Планом, зокрема, передбачено:

- формування та затвердження графіка накопичення вугілля та мазуту для теплових електростанцій і теплових електроцентралей;

- накопичення гарантованих запасів вугілля та 10-денного запасу резервного палива мазуту;

- закачування природного газу в газосховища газу у обсязі достатньому для стабільного проходження осінньо-зимового періоду 2020/21 року;

- забезпечення контролю за виконанням планових ремонтних робіт генеруючого обладнання електростанцій та електричних мереж;

- здійснення Держенергонаглядом контролю за виконанням вимог Положення про порядок оцінки готовності об’єктів електроенергетики до роботи в осінньо-зимовий період;

- проведення галузевого протиаварійного тренування та ін.

На сьогодні запаси вугілля становлять 2,5 млн. т, що більше на 1,16 млн. т від показника 2019 року та більші від показника гарантованого запасу на 1,7 млн т.

На складах ТЕС та ТЕЦ накопичено 47 тис. тонн мазуту.

Планом заходів передбачено закачування природного газу в газосховища газу у обсязі достатньому для стабільного проходження осінньо-зимового періоду 2020/21 року, але не меншому ніж 17 млрд куб. метрів. Станом на 20.07.2020 в ПСГ закачано 20,2 млрд.куб.м природного газу.

Найближчим часом відбудеться селекторна нарада за участі центральних органів виконавчої влади, представників обласних державних адміністрацій, регулятора, підприємств паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства тощо.

Для Держенергонагляду встановлено критерії для визначення ступенів ризику у сферах електроенергетики та теплопостачання

Документ відкриває можливість Держенергонагляду не тільки забезпечити плановість та прозорість заходів державного нагляду, але і проведення самих заходів.

Враховуючи початок підготовки до осінньо-зимового періоду, діяльність Держенергонагляду буде спрямована на забезпечення надійного та сталого функціонування об’єднаної енергетичної системи, надійного енергопостачання споживачів електричної та теплової енергії, а також безпеки постачання електричної енергії.

Кабінет Міністрів визначив постачальника останньої надії на ринку природного газу

Кабінет Міністрів визначив ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» постачальником «останньої надії» на ринку природного газу строком на три роки як переможця конкурсу.

Цінова пропозиція ТОВ «ГК «Нафтогаз України» – 2711,86 грн за тис куб м з ПДВ з націнкою 0%. Конкурсна комісія визначила компанію за результатами конкурсу 10 липня цього року.

Визначення такого постачальника необхідно для забезпечення безперебійності і стабільності функціонування ринку природного газу та гарантованого постачання газу всім споживачам.

Продовжено терміни підписання угод про розподіл продукції

На прохання інвесторів газовидобувної галузі продовжено на шість місяців терміни укладення угод про розподіл вуглеводнів на восьми ділянках.

Відповідне розпорядження було прийнято у зв’язку із тим, що до Міжвідомчої комісії звернулось вісім інвесторів – переможців конкурсів на ділянки Бузівська, Зінківська, Іванівська, Берестянська, Балаклійська, Софіївська, Варвинська та Угнівська, стосовно перенесення термінів щодо підписання угод.

Інвестори послались на значний обсяг спірних питань щодо редакції окремих положень проектів угод, що мають бути узгоджені сторонами переговорного процесу та їхню складність, що вимагає поглибленого вивчення і часу.

Погоджено законопроект щодо забезпечення прозорості у видобувних галузях

Кабінет Міністрів погодив розроблений Міністерством енергетики законопроект щодо спрямований на виконання міжнародних зобов’язань у зв’язку з приєднанням до Ініціативи щодо забезпечення прозорості у видобувних галузях.

Проєкт Закону врегульовує питання щодо виконання статті 10 Закону України «Про забезпечення прозорості у видобувних галузях» стосовно обрання незалежного адміністратора з підготовки звіту ІПВГ.

Документом пропонуються зміни, відповідно до яких незалежний адміністратор обирається Міненерго з дотриманням вимог Закону України «Про публічні закупівлі» без встановлення додаткових умов такого відбору.

По материалам КМУ
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Шурик
25.07.20 03:54

Знаем-знаем. По приказу хана Ахмета уничтожается атомная энергетика. 

Ответить
  • Ігор
25.07.20 11:21

ВонЫ працюють, а поганий народ і досі не розуміє, як їм важко.

Ответить
  • Игорь
27.07.20 11:18

Кому  сегодня  нужна  электроэнергия. Энергоемкие  заводы  стоят или  делают  вид,  что  работают. А  чтобы  осветить  конуру  слуги  евросоюза электроэнергии хватит. Это  Слуги народа  знают  точно

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям