Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


03.12.20
2208 3 Печатать

В Україні врегулюють ринок віртуальних активів

Верховна Рада 2 грудня прийняла за основу законопроєкт від 11.06.2020 р. № 3637 про віртуальні активи.

Парламент прийняв законопроект № 3637 «Про віртуальні активи» у першому читанні законопроект «Про віртуальні активи» є надзвичайно важливий для крипто-галузі, адже формує правове поле ринку віртуальних активів (правовий статус, класифікація, права власності та інші ключові юридичні дефініції) та адаптує рекомендації FATF щодо фінансового моніторингу ринку віртуальних активів. Також документ визначає регулятора ринку – Мінцифри (в окремих випадках НБУ та НКЦПФР) та перелік професійних постачальників послуг віртуальних активів та їх реєстрацію.

“Важливою частиною майбутньої цифрової економіки світу є блокчейн технології та ринок віртуальних активів. Про це постійно говорять міжнародні організації та зазначають у своїх прогнозах. А ми вже зараз створюємо в Україні легальне та сприятливе середовище для розвитку ринку віртуальних активів. Адже це одна із нових для світу індустрій, в якій Україна може стати світовим лідером. І я сподіваюсь, що вже у наступному році крипто-компанії вперше зможуть легально працювати в Україні”, – сказав Віце-прем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Прийняття профільного законопроекту – історичний момент, адже вперше в історії України блокчейн-бізнес матиме юридичне поле для своєї діяльності та зможе зареєструвати свою компанію в українській юрисдикції.

“Сьогодні ми бачимо результат майже року спільної роботи Мінцифри та міжфракційного депутатського об’єднання Blockchain for Ukraine. Також ми вдячні за допомогу та сприяння найкращим юристам та експертам галузі, які долучились до написання законопроекту та брали участь у всіх робочих зустрічах та обговореннях”, – додав заступник Міністра з питань розвитку IT Олександр Борняков.

По материалам КМУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Просто
03.12.20 09:21

Правительство разрабатывает форму декларации по операциям с виртуальными валютами (надо же хоть виртуальный ндс или фиктивный налог на фиктивную прибыль содрать). А еще с 2021 года планирует запустить е-гривну... (сначала надо построить е-Банк, а потом проводить виртуальные на-е-операции с населением)

Ответить
  • Альона
03.12.20 13:47

Описали так буд-это это долгожданная победа!
По сути же всё наоборот...

Ответить
  • *
03.12.20 17:28

у першому читанні не читаючи.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям