Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


10.12.20
1193 1 Печатать

Уряд підтримає літакобудівні підприємства через впровадження податкових пільг

9 грудня на засіданні Уряду прийнято постанову, яка звільняє підприємства галузі літакобудування від сплати ввізного мита та ПДВ. 

“Ми продовжуємо робити системні кроки для підтримки стратегічних галузей економіки, чуємо запити підприємців і реагуємо на них. Зокрема, сьогоднішнє рішення щодо пільгового податкового режиму є нашою відповіддю на звернення від представників галузі літакобудування”, - зазначив Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Так, серед підприємств, які звернулись до Мінекономіки: ТОВ «Науково-виробниче об’єднання «АВІА», ТОВ «ГІДРОБЕСТ», ТОВ «Авіаремонтне підприємство «УРАРП», АТ «Дніпропетровський агрегатний завод», АТ «Мотор Січ», ДП «Івченко-Прогрес». 

Постанова розширює перелік товарів для імпорту у пільговому режимі на 75 позицій. Зокрема, йдеться про сировину, матеріали, комплектуючі, верстати, які не виробляють в Україні.

“Податкові пільги дозволять підприємствам на вивільнені кошти впроваджувати новітні технології, збільшувати обсяги виробництва, посилювати свою конкурентоспроможність. У свою чергу, це також матиме вплив на збереження і збільшення робочих місць, виконання державних та міжнародних замовлень”, - наголосив Міністр.

По материалам Мінекономіки

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Шурик
10.12.20 03:04

Соросня не даст.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям