Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


26.02.21
1495 0 Печатать

Положення про виготовлення, зберігання, продаж акцизних марок та маркування алкогольних та тютюнових виробів зазнає змін

Нагадаємо, що ПКУ передбачено, що рідини, які використовуються в електронних сигаретах, маркуються марками акцизного податку шляхом наклеювання їх на ємність (упаковку) з рідиною (п.п. 14.1.109 ПКУ).

В той же час, Положенням про виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів, затвердженим постановою КМУ від 27.12.2010 р. № 1251 (далі – Положення), передбачено, що марка акцизного податку наноситься на картриджі, заправні контейнери та інші ємності для рідин, що використовуються в електронних сигаретах.

Мінфін розробив проєкт Постанови, яким пропонується привести норми Положення у відповідність до норм ПКУ.

Також з метою спрощення адміністрування акцизного податку пропонується наступне:

- встановити строк отримання марок акцизного податку виробниками алкогольних напоїв та тютюнових виробів;

- визначити граничний строк утилізації акцизних марок продавцем (120 днів) та, відповідно, забезпечити прогнозованість повернення встановлених законодавством сум акцизного податку платникам податку.

Основні положення проекту акта

Проектом постанови передбачено дозволити нанесення марки акцизного податку на упаковку для рідин, що використовуються в електронних сигаретах.

Також проектом постанови пропонується встановити строк отримання марок акцизного податку виробниками продукції після подання документів на одержання марок до 3 днів та унормувати строк утилізації повернутих продавцю пошкоджених марок акцизного податку з метою упорядкування граничного терміну повернення встановлених законодавством сум акцизного податку платникам податку.

По материалам Мінфін

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям