Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


16.07.21
1238 1 Печатать

Мінцифра розробила законопроєкт про стабільні рентні платежі для мобільних операторів

Мінцифра розробила законопроєкт про зміни до Податкового кодексу України щодо встановлення мораторію на індексацію рентної плати для операторів мобільного зв’язку за користування радіочастотами до 30 червня 2024 року.

Законопроєкт розглядався під час засідання Уряду минулого тижня. Кабінет Міністрів України підтримав дану ініціативу, а для швидкої реалізації вирішено внести це як додаткове положення до законопроєкту № 5600. Тепер за це положення мають проголосувати депутати у Верховній Раді України під час підготовки законопроєкту до другого читання. Розраховуємо на їх підтримку для пришвидшення покриття мобільним зв’язком сільської місцевості. Мінцифра виконує свою частину домовленостей з операторами для того, щоб 4G з’явився у 95% населення.

Нагадуємо, що у 2019 році Уряд уклав із мобільними операторами Меморандум про взаєморозуміння щодо забезпечення прогнозованості та обмеження податкового регулювання. Він був необхідний для розгортання мережі 4G та надання доступу до швидкісного мобільного інтернету для 90% населення України кожним оператором. 

Для цього Кабінет Міністрів України зобов’язав Мінцифру розробити проєкт встановлення мораторію індексації ставок рентної плати за користування радіочастотами на 48 місяців. Отже, мобільні оператори могли б направляти 102 млн грн щороку на розбудову мережі 4G у сільській місцевості та автошляхах замість сплати додаткових податків.

На сьогодні вартість базової станції мобільного зв’язку становить від 1 до 2 млн грн і не окуповується в селах тривалий час через малу кількість абонентів. До того ж основні витрати операторів для роботи базових станцій на електроенергію виросли порівняно з минулим роком, а індексація додатково вплине на можливості фінансування мобільної мережі.

По материалам Міністерство цифрової трансформації України

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Al Shurshun
16.07.21 12:12

"законопроект про стабільні рентні платежі для мобільних операторів"- УПС
они УЖЕ: 
пользуються налоговой скидкой по ренте в 25%
пользуються тарифом на 28 дней, а - не месяц
вздули тарифи
они ТАК не обеспечили УСТОЙЧИВУЮ связь даже в Киеве 
 

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям