Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


01.09.21
4610 2 Печатать

Про будь-які несправності РРО не забувайте своєчасно повідомити контролюючий орган

Податківці нагадують користувачам РРО, про необхідність повідомляти контролюючий орган при виявленні будь-якої несправності РРО. Дана норма міститься в  Законі України від 06.07.1995 р. № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

При цьому слід дотримуватися і термінів встановлених для надсилання повідомлень. Зокрема, при виявленні несправностей РРО, а також пошкодження засобів контролю – необхідно письмово або засобами телекомунікацій в довільній формі повідомити центр сервісного обслуговування протягом робочого дня, в якому виявлено несправності чи пошкодження.

До контролюючого органу,  у якому суб’єкт господарювання зареєстрований платником податків, інформація направляється письмово або засобами телекомунікацій в довільній формі також протягом двох робочих днів після дня виявлення несправностей чи пошкодження. Якщо пошкодження виявлене у ПРРО, то платник засобами телекомунікацій має подати до контролюючого органу, за встановленою формою, відповідне повідомлення. Також слід направити повідомити виробнику програмного РРО та/або центру сервісного обслуговування (за наявності).

Крім того, у разі виявлення несправностей програмного РРО або його викрадення чи компрометації особистого ключа суб’єкт господарювання зобов’язаний протягом дня, в якому виявлено несправність, засобами Електронного кабінету або засобами телекомунікацій направити до контролюючого органу і виробника програмного РРО та/або центру сервісного обслуговування (за наявності) Повідомлення про виявлення несправностей програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 2-ПРРО. 

Податківці звертають увагу, що нормами Закону № 265 передбачено застосування санкцій за непроведення розрахункових операцій через РРО та/або програмного РРО.

По материалам ГУ ДПС у Рівненській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Александр
01.09.21 05:01

Если привезти и сунуть под нос, это считается повидомленням? Или ещё и бумажку писать надо с печятями и подписями.

Ответить
  • Юра Г
01.09.21 06:14

Штрафа нет, так что не заморачивайтесь. К телекоммуникации относится телефон. Для очистки совести позвоните по любому телефону структуры и сообщите У МЕНЯ СЛОМАЛСЯ РРО.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям