Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


20.10.21
11205 1 Печатать

Встановлено нові протиепідемічні заходи для закладів громадського харчування

Постановою Головного державного санітарного лікаря України від 06.10.2021 р. № 13 затверджено нові протиепідемічні заходи в закладах громадського харчування на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).

Попередня аналогічна постанова від 30.12.2020 р. № 57 визнана такою, що втратила чинність.

Новим нормативним актом передбачено, що в закладах громадського харчування відповідальність за організацію та виконання протиепідемічних заходів покладається на керівника та/або адміністратора закладу.

Вимогами, зокрема, встановлено, що допуск до роботи персоналу закладу здійснюється за умови використання засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, після проведення термометрії.

Персонал закладу забезпечується засобами індивідуального захисту із розрахунку 1 захисна маска на 3 години роботи. Засоби індивідуального захисту мають бути в наявності із розрахунку на не менше, ніж 2 робочі дні.

У закладі громадського харчування:

► здійснюється вимірювання температури тіла відвідувачів безконтактним методом. У разі виявлення відвідувача з підвищеною температурою тіла понад 37,2 0С або із ознаками гострого респіраторного захворювання, такий відвідувач не допускається до закладу;

► біля місць потенційного скупчення людей повинно бути нанесено маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між клієнтами відповідно до вимог встановлених КМУ;

► забезпечується розміщення відвідувачів у закладах громадського харчування відповідно до вимог встановлених КМУ;

► дозволяється відокремлення частини стола перегородкою, що унеможливлює контакт між відвідувачами, розміщеними по обидві її сторони;

► меню розміщуються для безконтактного ознайомлення біля входу або місця прийняття замовлення, у кількості, достатній, щоб уникнути скупчення людей, або на столах з матеріалу, що дозволяє проведення обробки дезінфекційним засобом. Дозволяється видача одноразових паперових меню з їх подальшою утилізацією;

► видача замовлень в багаторазовому посуді здійснюється виключно за наявності умов для механізованого миття посуду з застосуванням посудомийної машини;

► дозволяється користуватись одноразовим посудом з картону або паперу.

► забезпечується можливість безготівкового (безконтактного) розрахунку.

У закладах, що здійснюють обслуговування в приміщенні:

♦ забороняється функціонування дитячих кімнат;

♦ забороняється проведення заходів визначених КМУ;

♦ забороняється приготування їжі на відкритих кухнях (окрім тих, що відгороджені від відвідувачів перегородкою);

♦ забороняється функціонування буфетів (окремих зон) самообслуговування, в тому числі для самостійного наливу напоїв клієнтами.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Ирис
20.10.21 17:12

Не ресторан, а какой-то концлагерь . Кто вообще захочет по кафе/ресторанам ходить с такими ограничениями?????? Жаль людей, вложившихся в этот бизнес да их работников.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям