Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


20.10.21
2824 3 Печатать

Євген Олейніков: Зупинка реєстрації податкової накладної – не заборона діяльності платника

Система моніторингу реєстрації податкових накладних зупиняє реєстрацію лише 0,4 % – 0,5 % накладних. Проте така зупинка не є забороною діяльності платника податків.  Про це розповів в. о. Голови ДПС Євген Олейніков в інтервʼю виданню «LB.ua».

«Зупинка означає, якщо ми зупинили реєстрацію податкової накладної, будь ласка, надай нам підтвердження, що та операція, яка в ній зазначена, дійсно була. Дайте нам документи. І все. Якщо ти їх даєш, то твоя податкова накладна реєструється», – зазначив Євген Олейніков. 

За його словами, у серпні цього року 180 тис. платників податків подали на реєстрацію 27 млн податкових накладних, які були зареєстровані. При цьому в 19 тис. платників податків 145 тис. накладних реєстрацію було призупинено. За кількістю накладних це – 0,54 відсотка від загальної кількості. За сумою це –1,1 відсотка від загальної суми, яка подана на реєстрацію. 

«Зупинили в накладних у цифрах на 2,2 мільярда гривень. А на 1,7 мільярда подано звернень про реєстрацію. На решту не подали. 100-відсоткове влучання з нашого боку. Тобто тут платник податків розуміє, що навіть не варто намагатися ні через нас, ні через суд домагатися повернення, бо підстав немає.

Тоді як судова практика в цих питаннях до останнього часу була дуже лояльна. Але навіть у цій ситуації з цих 1,7 млрд грн, які залишились, 1,5 млрд ми потім відреєстрували самостійно. Тобто за поданими зверненнями.

І тільки фактично 230 млн гривень – це там, де платник звернувся, але ми відмовили. Вони погодяться або підуть до суду. От і все. Тобто система насправді дуже дружня до платника податку. Якби було по-іншому, ми дійсно зупинили б економіку», – наголосив Євген Олейніков.

По материалам ДПСУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Тамара
20.10.21 08:53

Нет, не запрет деятельности, а просто полная остановка. В один день получили статус рискованных и отказ в регистрации из-за статуса. С предприятием никто не хочет после этого работать так ка всем нужен налоговый кредит. И доказываешь уже полгода , что ты не осел. 

Ответить
  • економіст
20.10.21 09:43

Олейников обманює.

Ответить
  • Мария
20.10.21 11:04

это не остановка работы предприятия?!?! Еще какая: 1. не платит деньги покупатель (ведь он права на кредит не поимел, а значит тоже заплатил в бюджет. 2. я , как продавец , не получив деньги от покупателя не могу купить товар и продолжать ХОЗДЕЯТЕЛЬНОСТЬ..3. теряю деловую репутацию, которую нарабатывала долгое время. Пазве все это не остановка работы предприятия??? Список аргументов могу продолжить. Слишком высоко сидят налоговики, чтобы это понять

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям