Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


26.11.21
2016 3 Печатать

Гетманцев планує підвищити ставки екологічного податку за розміщення відходів

У країні щорічно утворюється близько 400 млн тон відходів, і тільки 6% цих відходів переробляється, що є надзвичайно низьким показником у порівнянні з країнами ЄС, де він становить близько 40%. Решту розміщується на полігонах та сміттєзвалищах, яких понад 5 тисяч, з них 5% перевантажені, а 30% не відповідають нормам екологічної безпеки.

Неналежне поводження з небезпечними відходами створює серйозні ризики для довкілля та здоров’я людей, а також перекладає вирішення проблеми поводження із небезпечними відходами на майбутні покоління. 

Дослідження динаміки змін ставок екологічного податку на розміщення (захоронення) відходів в країнах ЄС демонструє сталу залежність між збільшенням ставок податку та збільшенням обсягів відходів, які переробляються спеціалізованими переробними підприємствами. В результаті цього, обсяг відходів, що підлягав розміщенню на полігонах, стабільно зменшувався.

Для вирішення зазначених проблем, до Верховної Ради внесено проєкт закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо справляння екологічного податку при управлінні відходами" (реєстр. № 6345).

Законопроєктом передбачається:

♦ збільшення ставок податку за розміщення надзвичайно небезпечних відходів обладнання та приладів, що містять ртуть, елементи з іонізуючим випромінюванням до 2 596,41 гривні за одиницю, люмінесцентних ламп до 166,18 гривні за одиницю;

♦ підвищення ставок податку за розміщення відходів, які встановлюються залежно від класу небезпеки та рівня небезпечності відходів;

♦ поступове збільшення ставок податку за розміщення окремих видів відходів починаючи з 1 липня 2022 року.

Зараз цей проєкт надано на розгляд Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, голова якого, Данило Гетманцев, є одним з авторів цього документу. 

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Мария
26.11.21 09:25

ага... и заодно за размещение с своем собственном унитазе своих же фекалий... а то гадЮт и гадЮт

Ответить
  • Марина
26.11.21 09:30

А что делать небольшим предприятиям, у которых ближайший пункт приема отходов (в нашем случае автошины) находится за 200 км от нас???

Ответить
  • Александр
26.11.21 09:44

 люмінесцентних ламп до 166,18 гривні за одиницю - в 5 раз больше цены лампы, совсем сбрендили зелёные подонки.
Перерабатывающие заводы строить надо. Но правящее ворьё не может строить, им бы офшорчики свои заполнить.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям