Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


17.02.22
3630 0 Печатать

Мінфін видав Узагальнюючу податкову консультацію щодо окремих питань визначення об’єкта оподаткування ПДФО підприємців – загальносистемників

Наказом Мінфіну від 10.02.2022 р. № 66 (далі – Наказ № 66) затверджено Узагальнюючу податкову консультацію щодо окремих питань визначення об’єкта оподаткування податком на доходи фізичних осіб – підприємців, які перебувають на загальній системі оподаткування.

В УПК розглянуті такі питання:

1. Чи має право ФОП, що перебуває на загальній системі оподаткування, відносити до складу витрат амортизаційні відрахування з об’єктів основних засобів, що були придбані до 01 січня 2017року, а також з вантажних автомобілів, що були придбані до 23 травня 2020року?

2. Які умови слід виконати ФОП, що перебуває на загальній системі оподаткування, для підтвердження вартості основних засобів, що підлягають амортизації, та відповідної суми амортизаційних відрахувань, що враховується у складі витрат звітного періоду?

3. Як визначити суму амортизації основних засобів для відображення у витратах ФОП, що перебуває на загальній системі оподаткування, безпосередньо пов’язаних з отриманням доходів відповідного звітного періоду?

4. Чи має право ФОП, що перебуває на загальній системі оподаткування,  відносити до складу витрат вартість придбаних нею послуг з обов’язкового страхування?

Крім того, в УПК наведено приклади розрахунку амортизації фізичною особою - підприємцем.

По материалам Мінфін

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям