Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


19.03.22
3431 0 Печатать

ДРС пропонує спростити процедуру встановлення місцевих податків та зборів

Державна регуляторна служба України розробила законопроект щодо спрощення процедури встановлення місцевих податків та зборів, а також пільг з їх сплати, в умовах воєнного стану. Про це заявив Голова ДРС Олексій Кучер.

Так, за словами очільника Служби громади отримають можливість встановити місцеві податки та збори за спрощеним порядком.

«Врегулюється механізм встановлення податків у разі, якщо громада не прийме жодне рішення», – зазначив Олексій Кучер.

Детальніше про законопроект: https://bit.ly/3Jk6unJ

ДРС щороку розглядає тисячі проектів регуляторних актів органів місцевого самоврядування про встановлення місцевих податків та зборів. Такі рішення визначають місцеву податкову політику та забезпечують наповнення відповідних бюджетів, а отже виступають важливою частиною загальнодержавного бюджетного та податкового процесів.

В умовах воєнного стану необхідно зосереджувати ці ресурси на інших процесах, постала необхідність у встановленні спрощеного порядку встановлення місцевих податків та зборів, а також пільг з їх сплати.

По материалам Державна регуляторна служба України

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям