Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


19.03.22
2533 0 Печатать

Кожен день війни приносить нові збитки економіці України - зазначають у Комітеті з питань економічного розвитку

Станом на 17 березня 2022 року, за інформацією  аналітичного підрозділу Київської школи економіки (KSE Institute), ця сума складає 1,8 трлн. грн. або 62,6 млрд. доларів. Порівняно з попередньою оцінкою, оприлюдненою 10 березня 2022 року, обсяг втрат зріс на 330 млрд. грн. або на 8,3 млрд. доларів.

За даними KSE Institute, з початку бойових дій  пошкоджено, зруйновано або захоплено щонайменше 411 закладів освіти, 36 закладів охорони здоров’я, 1600 житлових будинків, 30 адмінбудівель, 45 заводів, підприємств та їх складів, 6 ТЕС та ГЕС, 7 торговельно-розважальних центрів, тощо.

Також зруйновано або виведено з ладу понад 15 тис. км. автодоріг, 15 аеропортів, 5 тис. км. залізничних шляхів, 47 залізничних станцій, 350 мостів та мостових переходів, тощо.

Внаслідок російської агресії було знищено один із найбільших та найпотужніших літаків у світі українського виробництва АН-225 «Мрія».

Ці розрахунки, за інформацією розробників, були зроблені за аналізом публічних повідомлень від Уряду, місцевих органів влади, громадян тощо.

У Міжнародному валютному фонді також вже оцінили спад економіки України. Там очікують, що економіка скоротиться на 10% у 2022 році. Але якщо війна з Росією затягнеться, перспективи можуть погіршитися.

По материалам ВРУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям