Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


29.03.22
3713 2 Печатать

Сертифікати відкритих ключів продовжено до 31 травня 2022 року

Чи будуть чинними удосконалені електронні підписи і печатки, які базуються на кваліфікованих сертифікатах відкритих ключів отриманих на незахищених носіях в межах експериментального проекту відповідно до постанови КМУ від 03 березня 2020 року № 193?

Відповідно до інформації на сайті Міністерства цифрової трансформації України, рішення про припинення експериментального проекту щодо забезпечення можливості використання удосконалених електронних підписів і печаток, які базуються на кваліфікованих сертифікатах відкритих ключів відтерміновано. Отже, використовувати електронний підпис на незахищеному носієві ключової інформації можливо до 31 березня 2022 року.

Посилання на джерело інформації: https://osvita.diia.gov.ua/courses/digital-signature/seria-1---faq-z-e-pidpisu.

Водночас постановою Кабінету Міністрів України від 23.02.2022 р. № 229 вносяться зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», що стосуються використання електронних підписів.

Зокрема, на період дії карантину до 31 травня 2022 року тимчасово дозволяється використовувати електронні підписи чи печаток, що базуються на сертифікатах відкритого ключа, виданих кваліфікованими надавачами електронних довірчих послуг без відомостей про те, що особистий ключ зберігається у захищеному носієві ключової інформації.

По материалам ЗІР Категория 129.03

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Галина
29.03.22 14:23

Ви серйозно? Як на територіях, які зайняті росіянами, отримати токени? Як взагалі людям, які виїхали з країни, подавати звіти, якщо ви в такий час займаєтеся дурницею? Відкладіть ці кляті токени до закінчення війни і займіться справами.

Ответить
  • Людмила
29.03.22 16:16

Галина, так нам же и продлили- до 31 мая! Спасибо ковиду!

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям