Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


11.04.22
3055 0 Печатать

Місцева влада зможе змінювати ставки податків в умовах воєнного стану

ДРС розробила законопроект про надання можливості органам місцевого самоврядування змінювати ставки податків без дотримання строку, встановленого Податковим кодексом України, в поточному податковому періоді в умовах воєнного стану.

Відповідно до пункту 12.3 ПКУ сільські, селищні, міські ради та ради об’єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, в межах своїх повноважень приймають рішення про встановлення місцевих податків та зборів та податкових пільг зі сплати місцевих податків і зборів до 15 липня року, що передує бюджетному періоду, в якому планується застосовування встановлюваних місцевих податків та/або зборів, та про внесення змін до таких рішень.

В умовах воєнного чи надзвичайного стану органи місцевого самоврядування мають потребу в оперативній зміні ставок місцевих податків та зборів, встановленні пільг з їх сплати.

Проте ПКУ дозволяє це зробити лише до 15 липня року, що передує бюджетному.

Громади матимуть реальну можливість оперативно реагувати на актуальну ситуацію і створювати відповідні податкові умови на власній території.

Детальніше

По материалам Державна регуляторна служба

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям