Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


27.04.22
1851 0 Печатать

БЕБ: Арештовано 100 % корпоративних прав ГЗК, який постачав стратегічну продукцію росії

Співробітники Бюро економічної безпеки України, за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора, в межах кримінального провадження викрили керівництво одного із гірничо-збагачувальних комбінатів в умисному ухиленні від сплати податку на прибуток у сумі понад 10 млн грн (ч. 3 ст. 212 КК України).

Слідством встановлено, що згадане підприємство протягом 2020-2021 років здійснювало експорт видобутої титановмісної сировини на адресу підприємств російської федерації та республіки білорусь.

За документами комбінат постачав цю сировину нібито австрійській компанії. Проте, фактично продукція одразу направлялася російським та білоруським підприємствам. Вартість реалізованої продукції було умисно занижено на загальну суму понад 56 млн грн. Це призвело до втрат бюджету у вигляді несплати податку на прибуток у сумі понад 10 млн грн.

У подальшому, за рішенням суду накладено арешт на 100 % корпоративних прав товариства та на рахунки зазначеного підприємства, відкритих у банківських установах України.

Директору гірничо-збагачувального комбінату за фактом умисного ухилення від сплати податку на прибуток повідомлено про підозру.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється детективами Бюро економічної безпеки України, процесуальне керівництва здійснюють прокурори Офісу Генерального прокурора.

Факти заниження вартості реалізованої продукції та розмір несплачених податків встановлено у співпраці зі співробітниками Державної податкової служби України, Державної митної служби України та Державної служби фінансового моніторингу України.

На даний час вирішується питання про обрання запобіжного заходу директору товариства. Досудове розслідування триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

По материалам КМУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям