Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


22.12.22
3600 0 Печатать

Які зарядні пристрої не звільнили від ПДВ та мита

ДМСУ у листі від 12.12.2022 р. № 15/15-04-03/7/4615 наголошує, що зарядні станції, виготовляються виробником у вигляді одного корпусу, до складу якого крім головного блока - акумуляторної батареї можуть входити електронні блоки, наприклад інвертор, випрямляч тощо.

Зовні корпус станції обладнаний роз'ємами для різних типів для підключення електрообладнання.

Зарядні станції є пристроєм, головною функцією якого є завчасне накопичення електроенергії в досить ємкому акумуляторі. З огляду на це та відповідно до положень УКТЗЕД зарядні станції класифікуються як літій-іонні акумулятори за кодом 8507 60 00 00 з відповідним пільговим оподаткуванням ввізним митом та ПДВ.

ДМСУ звертає увагу, що коли зарядна станція виготовлена виробником не із застосуванням літій-іонних акумуляторів (наприклад, з нікелево-кадмієвих, залізо-нікелевих, свинцевих, та інших акумуляторів), у такому випадку імпорт зарядних станцій на митну територію України здійснюється на загальних підставах.

Стосовно "систем безперебійного електроживлення" у чинній редакції УКТЗЕД не передбачено окремого коду для класифікації такого товару. У разі виникнення необхідності декларування "системи безперебійного електроживлення" її класифікацію необхідно здійснювати з урахуванням технічних характеристик та призначення, які визначені виробником, відповідно до приміток 3, 4 та додаткової примітки 2 до Розділу XVI УКТЗЕД та положень першого та третього Основних правил інтерпретації класифікації товарів.

При цьому необхідно ураховувати те, що відповідно до УКТЗЕД стабілізовані джерела живлення (випрямлячі, об'єднані з регулятором, інвертором тощо), наприклад, блоки безперебійного електроживлення класифікуються у товарній позиції 8504.

Зокрема за кодом 8504 40 30 класифікуються статичні перетворювачі, які мають назву - джерело безперебійного живлення (англ. Uninterruptible Power Supply, UPS), яке використовується, наприклад, разом з обчислювальними машинами та автоматично забезпечує резервною електроенергією (з сигналізацією про стан мережі) у разі вимкнення живлення, що запобігає втраті даних.

ДМСУ звертає увагу: зазначені вище джерела безперебійного живлення та код 8504 у постанові КМУ від 9 листопада 2022 р. № 1260 перелік товарів не включені.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям