Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


04.01.23
7623 7 Печатать

В Україні починає працювати е-ТТН

Розробку Системи електронної товарно-транспортної накладної (е-ТТН) завершено.

Перші три компанії-провайдери (EDIN, ПТАХ та AgriChain) пройшли тестування щодо взаємодії з Системою електронного документообігу е-ТТН. Завдяки їй здійснюється реєстрація, облік та обмін товарно-транспортних накладних в електронній формі між учасниками автомобільних вантажних перевезень.

Зокрема, дві компанії (EDIN та ПТАХ) вже успішно завершили тестування взаємодії, ще одна компанія (AgriChain) отримала рекомендації щодо доопрацювання свого програмного забезпечення.

Загалом, до проєкту е-ТТН Системи приєднались 19 провайдерів електронного документообігу, враховуючи вищезгадані компанії.

Початок роботи з бізнесом

Наступний етап проекту – це впровадження і тестування Системи е-ТТН з бізнесом. Він починається вже в січні 2023 року. Мета етапу – підвищити якість та прозорість процесу перевезень, істотно спростити та прискорити взаємодію між вантажовідправником, перевізником і вантажоодержувачем, усунути корупційні ризики та покращити умови ведення бізнесу.

Для того, щоб підготуватися до використання е-ТТН, бізнесу достатньо укласти договір з одним із провайдерів, залучених до проєкту. З переліком провайдерів можна ознайомитися на сайті.

Нагадаємо, впровадження е-ТТН є частиною стратегії Міністерства відновлення з цифровізації сфери автомобільних перевезень. Усі операції стануть доступними учасникам в режимі реального часу.

Впровадження Системи е-TTН здійснюється в партнерстві Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України з Міністерство цифрової трансформації України за підтримки USAID / UK aid проєкту TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах та за участі ГО Інститут Аналітики та Адвокації, яка на період реалізації проєкту є адміністратором системи е-TTН.

По материалам Міністерство інфраструктури України

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • СержК
04.01.23 10:26

Наступний за цими етап - повний контроль ДПС із зупинками реєстрації е-ттн... Буде стільки "прозоро" невирішених питаннь... От, наприклад, - як створити та зареєструвати е-ттн, якщо перевезенням займається третя сторона? Нова пошта чи ще хтось? Скопом в одну фуру сотні пакунків від різних постачальників з багатьма наперед невідомими x, y та...?

Ответить
  • Юрек
04.01.23 11:34

"підвищити якість та прозорість процесу перевезень" теперь машина с товаром не выедет за ворота пока ттн не будет зарегистрирована. если взять, например, ЕРПН, то регистрацию видишь только на следующий день. А ттн значительно больше ПН!! Плюс водители должны будут иметь КЕПы... Что-то мне подсказывает, что в этом случае качественно увеличится лишь зарплата у сотрудников этого ведомства, а "покращити умови ведення бізнесу" выполниться с точностью до наоборот.

Ответить
  • Наталья
04.01.23 15:04

И заниматься этой х@рней опять будет бухгалтер...иногда единственный, без отпусков и выходных

Ответить
  • Елена
04.01.23 17:08

Наталья, хто-хто? бухгалтер? Товаровед, кладовщик, айтишник и юрист (это обвинения последнего месяца). Каззззззлы. Глицин пока заменяю пивом, но чую выход будет тяжким. Эххх. Хорошо было баушкам - транспортный отдел в конце месяца сдал ттн-ки. склад сдал накладные и оттчёты.

Ответить
  • Аня
04.01.23 20:01

Это очень надо прямо сейчас "покращувати", когда то света нет, то интернета. Еще один способ навредить остаткам работающего бизнеса? Что это?

Ответить
  • Елена
07.01.23 12:59

Аня, точно! нет слов - мы выживаем - а они нас хотят добить

Ответить
  • ІринаКиїв
05.01.23 01:16

я взагалі навіть не уявляю, як це можна тепер організувати, ми в Києві,  завод в Хмельницькому,  перевізник із с. Гусятин Тернопільської області,  коли ми забираємо  своїм транспортом, то ше якось зрозуміло, а коли перевізник їде з іншого регіону і ми йому платимо транпортні послуги, ТТн зазвичай скидали скан-копію на пошту, як це тепер буде працювати

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям