Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


25.01.23
2536 6 Печатать

Офіс президента пропонує заборонити продаж підакцизних товарів за готівку

Податкова реформа має на меті привести ставки акцизного податку до середніх європейських рівнів, що передбачає підвищення ставок на тютюнові вироби, алкоголь та пальне. Про це в Медіацентрі Україна - Укрінформ під час презентації «Чому необхідне проведення податкової реформи: що вона дасть?» розповів заступник керівника Офісу Президента України Ростислав Шурма.

"Один із компенсаторів, які ми передбачаємо, - це підвищення оподаткування шкідливого споживання. Що таке шкідливе споживання? Це тютюн, алкоголь і викопне паливо. У межах цієї реформи ми будемо приводити акцизні ставки податків до середніх європейських рівнів", - сказав Шурма.

При цьому, на його думку, важливим питанням лишається процес адміністрування податків.

"Ми плануємо дві фундаментальні зміни в адмініструванні. Перше - це електронний акциз<...> Друге - ми ще поки це обговорюємо. Але щоб ця система запрацювала, нам потрібно перевести розрахунки за підакцизні товари виключно в безготівковий формат, тобто в оплату картою", - сказав Шурма.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Кирпулька
25.01.23 07:18

ООО, початок цифрового концтабору. А як бають гарно.... Це порушення прав людини та громадянина, бо якщо я не бажаю отримувати картку у банку або в мене в даний час її немає. то я вже і заправити своє авто не можу?

Ответить
  • Анна
25.01.23 08:13

Обома руками підтримаю цей законопроект проект. 

Ответить
  • Львица
25.01.23 11:34

Анна, а вы только о себе подумали или как? Какой-нибудь дедушка в селе, где продал огурцы на рынке, не может пачку сигарет себе купить в магазине? В некоторых селах  интернета до войны не было, а сейчас так и света, и газа, и воды...

Ответить
  • Александр
25.01.23 08:29

Анна,
Тремя,  Махорку уже во всю продают на каждом повороте, потом там же станут ещё и самогон наливать.
Бывало, проходили такое при Плешивом Мишке.

Ответить
  • Александр
25.01.23 09:02

"Один із компенсаторів, які ми передбачаємо, - це підвищення оподаткування шкідливого споживання."  А максимальную розничную цену отменить не пробовали? Почему-то на хлеб, молоко и др. продукты цены сверху никто не ограничивает, сигареты на 1 коп. дороже продал и привет штраф 17000,00грн. Для чего ограничивать способы оплаты? Чтобы, что? Контроль? Так сигареты не продашь без кассового аппарата, т.к не дадут лицензию, пока не зарегестрируешь РРО. Зато к левым торговцам контрабандными сигаретами претензий нет ни у полиции, ни у ГНИ.

Ответить
  • Наталия
25.01.23 10:01

а інших проблем у країні вони не мають...як не матюкатися, коли весь 2022,а тепер ще й 2023 читаєш їх новації-не знаю...але точно знаю,що вибирали цих шкідників такі ж неучі, як і вони...

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям