Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


23.05.23
947 0 Печатать

Зміни до форми Розрахунку держдивідендів

На офіційному вебпорталі ДПС України (www.tax.gov.ua) розміщено доопрацьований проєкт наказу Мінфіну «Про внесення Змін до форми Розрахунку частини чистого прибутку (доходу), дивідендів на державну частку».

Проєкт наказу підготовлено з метою реалізації положень:

Закону України від 13.07.2021 р. № 1630-IX «Про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності» (далі – Закон № 1630);  

Закону України від 16.11.2022 р. № 2761-IX «Про внесення зміни до статті 11 Закону України «Про управління об’єктами державної власності» (далі – Закон № 2761);

Закону України від 01.12.2022 р. № 2792-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення ефективності суб’єктів державного сектору економіки» (далі – Закон № 2792);

постанови КМУ від 14.07.2021 р. № 718 «Про внесення зміни до пункту 1 Порядку відрахування до державного бюджету частини чистого прибутку (доходу) державними унітарними підприємствами та їх об’єднаннями» (далі – Постанова № 718).

Основною метою підготовки проєкту наказу є внесення змін до форми Розрахунку частини чистого прибутку (доходу), дивідендів на державну частку, затвердженої наказом Мінфіну від 12.01.2021 р. № 4.

З метою приведення форми Розрахунку у відповідність до положень Законів № 1630, № 2792 форма доповнюється додатковими відмітками у полях  9 та 10 та новими рядками.

Постановою № 718 внесено зміни до пункту 1 Порядку відрахування до державного бюджету частини чистого прибутку (доходу) державними унітарними підприємствами та їх об’єднаннями, затвердженого постановою КМУ від 23.02.2011 р. № 138, якими передбачено зменшення з 80 % до 50 % (посеред звітного (податкового) року) нормативу відрахування частини чистого прибутку (доходу) до державного бюджету для державних лісогосподарських, лісозахисних, інших підприємств, які належать до сфери управління Державного агентства лісових ресурсів України, за умови спрямування ними 30 % чистого прибутку (доходу) на визначені цілі.

У зв’язку з тим форма Розрахунку доповнюється блоками «Коригування, пов’язані зі зміною нормативу відрахування», «Інформація щодо використання вивільнених коштів», «Інформація щодо використання вивільнених коштів» та «Інформація щодо законодавчих підстав для застосування зниженого нормативу відрахування (звільнення від сплати, зменшення бази відрахування тощо)».

Зауваження та пропозиції до проєкту наказу від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються протягом одного місяця на адреси розробника: поштову – 04653, МПС, Київ – 53, Львівська площа, буд. 8, Департамент методології, електронну – post@tax.gov.ua, а також на поштову адресу Державної регуляторної служби України – 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, буд. 9/11.

Додаткові матеріали

По материалам ДПСУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям