Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


03.07.23
4067 18 Печатать

Наступні умови МВФ будуть значно жорсткішими, - нардеп прокоментував прийняття 8401

Народний депутат, член податкового комітету, Ярослав Железняк розповів про своє враження від результатів голосування за 8401

Він обурений тим, що, за ініціативи ОП, Рада в останню мить змінила норми законопроєкту. 

"По факту, за ініціативи ОП ми в останню мить кинули МВФ. Навіть не те що по суті, а по формі. Тупо, нахабно і достатньо примітивно кинули", - пише нардеп.

Мова йде про скасування 2%-єдиного податку, повернення податкових перевірок та штрафів за порушення у сфері застосування РРО. Всі ці зміни, за меморандумом з МВФ, мали відбутися з 1 липня 2023 року. Проте, скасування спецЄП перенесли на 1 серпня, штрафи за РРО-порушення на 1 жовтня, а мораторій на перевірки залишився для більшості платників. Про це ми писали у матеріалі Скасування воєнних пільг: Рада прийняла закон.  

Саме про наслідки цих змін у законопроєкті і пише Железняк.  

Він нагадав, що проєкт був у Раді з січня, було цілих 5-ть місяців нормально все прокомунікувати та пояснити, а не в останній день міняти редакцію…. 

І тут вже мова йде про довіру партнерів.

"Наша програма з МВФ на 4-и роки.  Жодного шансу її зірвати немає (думаю, пояснювати, наскільки ми зараз залежимо від іноземного фінансування, не треба). Вимоги переглядаються кожен квартал. Перший перегляд ми пройшли, а ось у другий перегляд у вересні-жовтні нам всі «кидки» одразу згадають. І враховуючи, що деякі «таланти» з ОП так нормально і не прокомунікували заздалегідь з МВФ, то повернеться це дуже конкретними і детальними вимогами в оновленому меморандумі. Які реально будуть набагато гірше, ніж було зараз. І шансів вже це не виконати у нас не буде", - прогнозує депутат. 

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Александр
03.07.23 03:35

В МВФ есть доля рашинской педирации, !!! Все эти депутатишки ещё и в тюрьму сядут за госизмену. Пожизненно.

Ответить
  • Кирпулька
03.07.23 09:35

При тих коштах, що нашій країні надавали і надають, є питання в дрцільності кредиту від МВФ. Навіщо його брали? 

Ответить
  • бурундук
03.07.23 11:15

Кирпулька,так и дали в ДОЛГ. Никто просто ТАК недавал.

Ответить
  • Валерий
03.07.23 10:34

"...(думаю, пояснювати, наскільки ми зараз залежимо від іноземного фінансування, не треба)...", так залежні чи такі незалежні?

Ответить
  • Елена
03.07.23 10:39

А нам розповідають що МВФ нічого такого не вимагав і не вимагає, крім прозорості та чесності наповнення бюджету. А детально писали меморандум саме такі железняки, а потім презентували всі ці вбивчі норми мвфу. Ну а зараз розповідають що то ж не ми, а нам умови викатують.

Ответить
  • бурундук
03.07.23 11:18

Елена,они требуют погашение кредитов или процентов. А реально чем можно погасить?Вот за НАШ счет и гасят ( пополняют бюджет). Ну и Ахкакойинвестор в накладе не останется.

Ответить
  • Елена
03.07.23 12:54

бурундук, Как бы наши депутаты и министры реально занимались проблемами в стране, и не думали как навариться за счет войны еще больше, чем до войны - то экономика Украины улучшилась бы мгновенно процентов так на 80. И дармоедов в бюджете бы сократилось на столько же процентов.

Ответить
  • Елена
03.07.23 13:08

Те кто у власти принимают законы бросаясь в крайности:
1. В начале войны: Ввозите авто без растоможки - поняли что богатии начали еще больше богатеть на этом - запретили. А ведь надо было с умом подойти - без растоможки разрешить тем, кто доказывает, что его авто уничтожено войной (фото, месторасположение и т.д), при том аналогичное по параметрам того, что у него было уничтожено.
2. Всех беженцев в один ряд - и тех кто реально убегал от взрывов и остался без жилья, и тех кто сдал свое жилье в аренду (это больше о западной части Украины) и поехал на очередные заработки в ЕС и дальше... только при этом живет бесплатно и получает пособия... А те кто реально в одих трусах и с ребенком на руках не знают куда идти... И теперь ЕС не вытягивает наших беженцев... А ведь все проще - надо был - те кто с действительно боевых территорий - дать им и жилье и пособие. И никто бы им не урезал пособий, и не пришлось бы им искать жилье по мин.стоимости или бесплатное...
3. Теперь крайности в экономике.... А что нельзя было стартова: по ФОП - получаешь доходы платишь, нет доходов - не платишь.... Так же и 2% - если восточная часть Украины (пусть даже + - по списку минреинтеграции) - идешь на 2%, бизнес в западной части Украины - работаешь стандартно!
Только не надо мне в ответ писать что в Западной части Украины такие же сирены и прилеты как и на востоке.... Я вас умоляю.... Заходите по-чаще в карту тревог и сравните - Запорожье, Днепр, Харьков, Херсон и западными городами... И это я молчу о взрывах и психоэмациональном состоянии после них а надо идти на работу и работу работать... И на ответ " так выезжайте" - прочитай те еще раз п.2

Ответить
  • Надежда
04.07.23 19:57

Елена, 1000 раз на 100% права.

Ответить
  • Тетяна
03.07.23 13:22

😓

Ответить
  • Злюка
03.07.23 16:35

Дайте посилання на меморандум МВФ,будь ласка!!! А то вже вуха болять від лапші, і щось мені слабо віриться, що просили штрафувати по РРО 25/50% (100/150% по старому) і щось мені підказує, що не було норми в тому меморандумі, про таке: якщо сплата податку на прибуток/ПДВ/ЗП менше чим по галузі, то "айда" на перевірку. 

Ответить
  • Злюка
03.07.23 16:43

Колись дуже поважала пана Железняка. А сьогодні країна в дуже складному стані, у людей стрес, мікро і малий бізнес на грані виживання, а тут тобі можливі перевірки, бо не пройшов порівняння по галузі. Це тільки мені здається/пам'ятається, що в 2021 (порівняльному) був карантин, а далі війна(!!!). Як можна порівнювати щось з карантинним періодом, в якому діяв мораторій???? Дайте стати на ноги! Може на час війни апетити бюджетників та депутатів треба зменшити?  

Ответить
  • реванш
03.07.23 18:33

Не змогли взяти країну силою, то вирішили все скупити. Хто фінансує уряд, той і умови ставить.

Ответить
  • Елена
04.07.23 10:31

реванш, вы о чем? Наш уряд хорошо "финансирует" себя сам за счет нас... Кабы в том "уряде" меньше воровали, то жить было бы гораздо легче, а тем более во время войны...
Да шо далеко ходить:
-Мы беженцы с Украины, нам надо бесплатное жилье и пособия в вашей стране ЕС
- а откуда вы?
- с Ивано-Франковска....
Депутаты и министры тоже просят помощи, якобы для граждан Украины... Кому-то не хватает на хлеб, кому-то на шампанское, кому-то на еще одну виллу - а не хватает каждому....
Каждый все выживают как умеет. К сожалению это факт.

Ответить
  • "ми в останню мить кинули МВФ"
03.07.23 23:05

Відтермінування на місяць - це ще не "кидок". Спробуйте "кинути" далі - до січня 2999-го!

Ответить
  • *
04.07.23 13:14

Таких "партнерів", як МВФ, а також їх адептів серед українсьої влади, треба гнати втришиї! Нікому з простих людей та малому бізнесу від тих кредитів не перепадає. Зате боргова яма вішається саме на них. Якщо подивитися на результати співпраці з МФС інших країн, то результати плачевні. Економічна криза ще глибша, ще й борговий капкан, з якого немає виходу, крім одного. Віддати все, що можна, і неможна, кредиторам. Вже війна роз'їдає, а кліщі все ніяк не нап'ються. Не хватає грошей макроекономіці? То нехай потрясуть олігархів, щоб повернули награбоване. Заодно і суддів з прокурорами. Є тут резерви.

Ответить
  • класика
04.07.23 16:29

"поки товстий схудне – худий здохне" (c)
На те і розрахунок кредитної кабали, їм ресурси та раби потрібні, а не люди.

Ответить
  • +
06.07.23 19:32

ахаметовська прокладка каже, що населенню вистачить на їжу, якщо в сім'ї працює двоє; а херащенко вважає, що лікарям не вистачає, бо люди не платять податки та розробляють "схеми" ухилення. Цинізму політиків немає меж. Остогидли вже ці мімікруючі істоти, які прикидаються гідними своїх посад лише у перший та останній рік повноважень. Лю- страція не допомогла, треба переходити до плату Ка-

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям