Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


17.07.23
861 0 Печатать

Будівельні та промислові підприємства зможуть отримувати Висновок про оцінку впливу на довкілля швидше

Верховна Рада України прийняла законопроект Уряду, який спрощує та пришвидшує отримання Висновку про оцінку впливу на довкілля для підприємців, що працюють у промисловості та будівництві. Відповідне рішення ухвалили 13 липня 2023 року.

Що саме змінює цей законопроект? 

  • Процедура оцінки впливу на довкілля промислових та будівельних підприємств триватиме 67 днів замість 216;
  • Однією з умов початку роботи підприємства є проведені громадські слухання: їхня тривалість має скоротитись з 20 до 12 днів;
  • Підприємці зможуть повідомляти в онлайн-виданнях про проведення громадських слухань, в той час як раніше були змушені публікувати такі оголошення в друкованій пресі;
  • Документ визначає підстави для відмови у видачі висновку про оцінку впливу на довкілля та підстави, за якими діяльність підприємств може бути визнана недопустимою. Це скорочує корупційні ризики.

Законопроект був розроблений фахівцями Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.

Ініціативу підтримала Міжвідомча робоча група з питань дерегуляції під співголовуванням Першого віце-прем'єр міністра України - Міністра економіки Юлії Свириденко та Віце-прем’єр-міністра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій України — Міністра цифрової трансформації Михайла Федорова.

Ухвалений законопроект набуде чинності після підпису Президента України.

Нагадаємо, за 5 місяців реформи дерегуляції Уряд переглянув понад 800 інструментів регулювання роботи бізнесу. До Міжвідомчої робочої групи з дерегуляції, створеної в січні 2023, входять представники міністерств економіки, цифрової трансформації, захисту довкілля та природних ресурсів, юстиції, фінансів, регуляторної служби.

По материалам КМУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям