Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


24.07.23
837 0 Печатать

Податкову знижку повертатимуть по новому: проєкт наказу

На сайті ДПС України оприлюднено проєкт наказу Мінфіну «Про внесення Змін до Порядку інформаційної взаємодії Державної податкової служби України, її територіальних органів, Державної казначейської служби України, її територіальних органів, місцевих фінансових органів у процесі повернення (перерахування) платникам податків помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов’язань та пені».

Нагадаємо, що діючим Порядком інформаційної взаємодії ДПС України, її територіальних органів, Держказначейства її територіальних органів, місцевих фінансових органів у процесі повернення (перерахування) платникам податків помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов’язань та пені (далі — Порядок) передбачено, що за умови відсутності у фізичної особи рахунків у банках повернення надміру утриманих (сплачених) сум ПДФО, які розраховуються територіальним органом ДПС на підставі поданої платником податків податкової декларації, проводиться поштовим переказом через підприємства поштового зв'язку на адресу, яка зазначену в електронному повідомленні.

Водночас нормами Закону  № 2520 внесено зміни до пункту 179.8 ПКУ, які передбачають зазначення банківського рахунку, відкритого у будь-якому комерційному банку для перерахування коштів платникам в процесі повернення надміру утриманих (сплачених) сум ПДФО, які розраховуються територіальним органом ДПС на підставі поданої платником податків податкової декларації.

Тобто, виключається підстава повернення податкової знижки поштовим переказом через відділення підприємств поштового зв'язку.  

Таким чином, виникла необхідність приведення норми Порядку до положень, зокрема, Закону № 2520. Проєктом пропонується доповнити Порядок та правила формування реєстру їх повернення та врегулювати порядок надання платіжних послуг в Україні до загальновживаної міжнародної практики, зокрема перерахування коштів ПДФО на рахунок платника податків у банку, небанківському надавачу платіжних послуг.

Зауваження та пропозиції до проєкту наказу приймаються упродовж одного місяця з дати його оприлюднення на вебпорталі ДПС за адресами:

Державна податкова служба України, Львівська площа, 8, м. Київ, 04053, e-mail: post@tax.gov.ua;

Міністерство фінансів України, вул. Грушевського, 12/2, м. Київ, 01008, e-mail: infomf@minfin.gov.ua;

Державна регуляторна служба України, вул. Арсенальна, буд. 9/11, м. Київ, 01011, е-mail: inform@dkrp.gov.ua.

Додаткові матеріали

По материалам ДПСУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям