Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


25.08.23
1113 0 Печатать

Закон про публічні закупівлі будуть оновлювати

Мінекономіки створює нову редакцію Закону “Про публічні закупівлі”, яка дозволить учасникам зробити їх більш ефективними, і запрошує органи місцевого самоврядування (ОМС) до співпраці. Про це зазначила заступник Міністра економіки України Надія Бігун під час консультацій з вирішення проблемних питань у сфері публічних закупівель за участю ОМС.

Зокрема, участь у заході взяли сільські, селищні та міські голови, їх профільні заступники, керівники департаментів та управлінь ОМС, представники Міністерства економіки України, Офісу Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

«Система закупівель – еволюційний процес, кожен закупівельний цикл слід покращувати, займатися цим системно і долучати громади до цього процесу. Закон “Про публічні закупівлі” визначає механізм дій, а все решта залежить від майстерності і фаховості команди фахівців, які займаються закупівлями», - зазначила заступник Міністра Надія Бігун.

Вона наголосила на необхідності ОМС належно інформувати громадськість щодо мети закупівель, звітувати про результати, дотримуватись міжнародних стандартів. В свою чергу представники місцевого самоврядування поділилися власним досвідом застосування системи публічних закупівель.

Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан зазначив, що співпраця в системі державних закупівель Асоціації міст України з Мінекономіки та за підтримки Офісу Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України є системною, важливим є обмін досвідом і кращими практиками, максимальне розширення кола ОМС, які зможуть використовувати публічні закупівлі на користь громадам.

Захід організовано Асоціацією міст України спільно з Міністерством економіки України, Конгресом місцевих та регіональних влад при Президентові України та компанією IPSM, відбувся у рамках Проекту «Сприяння всебічному розвитку громад через аналітику, діалог та міжнародне співробітництво», що реалізовується за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

По материалам Мінекономіки
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям