Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


28.08.23
999 0 Печатать

Уряд вніс зміни до переліку органів ліцензування

Кабінет Міністрів України на засіданні 25 серпня 2023 року вніс зміни до переліку органів ліцензування. Відповідне рішення ухвалено Урядом з метою приведення переліку органів ліцензування та видів господарської діяльності, що ліцензуються, у відповідність до законодавства.

Відповідно до рішення Уряду, Міністерство економіки України виключать з переліку, як орган ліцензування господарської діяльності з посередництва у працевлаштуванні за кордоном. 

Міжвідомча робоча група з дерегуляції під співголовуванням Першого віцепрем’єр-міністра України – Міністра економіки України Юлії Свириденко в січні 2023 року рекомендувала скасувати відповідну ліцензію. В березні Верховна Рада ухвалила Закон «Про захист трудових мігрантів та боротьбу з шахрайством у працевлаштуванні за кордон», яким цей інструмент держрегулювання скасовується. 

Також в переліку по-новому викладено назви деяких видів господарської діяльності, зокрема, ліцензування яких здійснює Національна рада з питань телебачення і радіомовлення, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку та Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

Міжвідомча робоча група з дерегуляції створена рішенням Уряду 13 січня 2023 року. До робочої групи, співголовою якої є Перший віцепрем’єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко, увійшли, зокрема, представники міністерств економіки, цифрової трансформації, захисту довкілля та природних ресурсів, юстиції, фінансів, регуляторної служби. До роботи МРГ залучені експерти Офісу ефективного регулювання, Центру економічного відновлення, Центру економічної стратегії, EasyBusiness, Програми USAID "Конкурентоспроможна економіка України", USAID/UKAid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS».

За час роботи МРГ загалом переглянула понад 1000 інструментів.

 

По материалам Мінекономіки

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям