Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


28.09.23
4007 8 Печатать

Які реформи пропонують провести в Україні іноземні партнери

Голова податкового Комітету ВРУ Данило Гетманцев висловлює позицію щодо переліку реформ, запропонованого Урядом США.

Це документ для обговорення. Вчора відбулось шосте засідання Керівного комітету міжвідомчої Координаційної Платформи донорів України, для обговорення на якому й було запропоновано бачення США щодо пріоритетів реформ на найближчі півтора року.

Україна зараз починає адвокацію необхідності залучення 42,8 млрд. дол. зовнішнього бюджетного фінансування на 2024 рік, більша частина з якого зараз негарантована.

Від ритмічності та повноти цієї допомоги буде залежати наша спроможність виплачувати зарплати бюджетникам,пенсії, підтримувати освітній процес, надавати медичні послуги.

З початку війни й станом на зараз донори вже надали майже 65 млрд. дол.тільки прямої бюджетної підтримки.За оцінками Ukraine support tracker, уся допомога (фінансова, військова, гуманітарна),включно з оголошеними зобов’язаннями на 1 серпня,складала 230 млрд. євро.

Зв'язок надання цієї допомоги з проведенням реформ та аудитом витрачання коштів посилюється,і це правильна,об’єктивна історія.Бо політики є підзвітними перед своїми виборцями й платниками податків.

Значна кількість пунктів реформ у переліку від Уряду США перегукується з уже взятими зобов’язаннями в Меморандумі з МВФ та Угоді про надання макрофінансової допомоги ЄС.

Є реформи, які прямо дотичні до роботи Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики.Є великий блок пов’язаний з реформою Митниці, перезапуском БЕБ,які мною як Головою комітету не лише підтримуються,але й активно просуваються у вигляді законодавчих ініціатив.

Звернув увагу на відсутність у складі першочергових реформ Податкової.

Це позитивна оцінка з боку партнерів останніх двох років роботи керівництва служби, спрямованих на реформування ДПС зсередини:і жорсткий антикор,і діджиталізація,що врешті зрушила з місця,це й зміщення акцентів податкового контролю з тотального контролю на ризикоорієнтований підхід.

Безперечно, реформа ДПС потрібна, але очевидно, що тут вона точно проводиться і проводиться успішно.

По материалам Данило Гетманцев, Голова податкового Комітету ВРУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Світлана
28.09.23 08:34

В нас треба міняти Податкову систему і всіх хто зараз займається старою - бо в нас не буде інвесторів і потікає бізнес від Гетьманцева навіть той що є ... 

Ответить
  • Наталья
28.09.23 09:19

В голове только одна фраза - " и не отсохнет у тебя язык пан Гетьманцев с вашей "положительной" для ваших карманов налоговой реформой"

Ответить
  • Наталія
28.09.23 17:45

Наталья, таку цинічну сволоту як теперешні навіть не пригадаєш ....

Ответить
  • Лариса
28.09.23 11:29

Не только наши внуки ,но и внуки наших внуков будут отдавать эту "допомогу".

Ответить
  • Александр
28.09.23 15:36

Лариса,
Кто сказал что её отдавать надо. Гетьманцев, он же как путлер всегда врёт, даже когда незачем врать.

Ответить
  • SHADOW
29.09.23 08:43

Александр, так сами америкосы говорят, что 90% денег , которые нам дают, это кредиты. или Вы считаете, что нам все бесплатно предоставляют?

Ответить
  • Наталія
29.09.23 09:42

SHADOW, цікаво, Ви маєте інші пропозиції щодо фінансування видатків бюджету?

Ответить
  • SHADOW
29.09.23 10:36

Наталія, у нас очень много дармоедов. начиная с депутатов в неимоверных кол-вах, их помошников, заканчивая налоговиками. сюда же судьи, прокуроры, таможенники, силовики,министры , всякие бебы, и прочие наблюдательные советы и т.д. с их немысленными зарплатами, премиями и т.д.и каждый из них пипил, пилит и пилит. вот если это все убрать. ввести наказание(не просто уйти с повышением, а реально с посадкой, конфискацией, расстрелом), как минимум думаю половина или даже больше денег перестанет по карманам распихиваться.
и пересмотреть все ненужные реформы...
только вот этого не будет к сожалению.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям