Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


12.10.23
8795 2 Печатать

У ТЦК розповіли про обов'язок роботодавця вручати повістки працівникам

Речник Полтавського обласного ТЦК та СП майор Роман Істомін в інтерв'ю виданню «Телеграф», зокрема, відповів на запитання, чи існує план для підприємств з мобілізації.

За словами посадовця, такого плану нема. Керівники підприємств, установ ведуть облік військовозобов’язаних і ТЦК доводить їм розпорядження про їхнє оповіщення. Інакше кажучи, вони уповноважені вручати повістки підлеглим. Для зручності можуть навіть надати транспорт, щоб люди організовано й оперативно могли пройти військово-лікарську комісію.

Але є такі керівники, які не хочуть виконувати ці розпорядження. В таких випадках законодавством передбачене адміністративне покарання за порушення правил військового обліку. Перший раз за правопорушення на посадових осіб накладається штраф від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 3400 до 5100 грн), вдруге — від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 5100 до 8500 грн).

Варто розуміти: сплата штрафу не позбавляє від виконання покладених на людину обов’язків. Штраф — це не підстава далі не виконувати свої обов’язки та порушувати законодавство.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Вячеслав
12.10.23 17:03

Сотрудник не отказывается от получения повестки, но желает сделать этот акт правомерным. Какая статья КЗоТ регулирует обязанность сотрудника получать повестки от руководителя?

Ответить
  • Дмитрий
13.10.23 10:09

Ввели ли бы уже какие-нибуть отличительные характеристики статей, например - "Говорили без жодних посилань на діюче законодавство". Откуда вот это "Керівники підприємств, установ ведуть облік військовозобов’язаних і ТЦК доводить їм розпорядження про їхнє оповіщення." и почему так смело перефразировано в вот это "Інакше кажучи, вони уповноважені вручати повістки підлеглим.". В первой части - про обязательство по ведению учета и права ТЦК, в перефразированном варианет - про полномочия работодателя. "Речник" не очень то умеет аргументировать свои позиции на законодательных нормах.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям