Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


15.10.23
583 0 Печатать

Підпризначення спадкоємця: якщо відмовився один, то отримає інший

Ви склали заповіт, але підозрюєте, що зазначені особи можуть відмовитися від нього – підпризначте спадкоємців.

Норми Цивільного кодексу України дають право обрати «запасного» спадкоємця на випадок, якщо заздалегідь визначений у заповіті, помре до відкриття спадщини, не прийме її або відмовиться від її прийняття чи буде усунений від права на спадкування, а також коли відсутні відповідні умови, визначені у заповіті з умовою.

Варто зазначити, що підпризначеними спадкоємцями можуть бути фізичні особи, які є живими на час відкриття спадщини, а також особи, які були зачаті за життя спадкодавця і народжені живими після відкриття спадщини, а також і юридичні особи.

У разі, якщо майно спадкодавця ніхто не отримає з осіб, прописаних у заповіті, то спадщина буде розділена між рідними в порядку спадкування за законом.

Нагадуємо, що актуальну інформацію про роботу державних та приватних нотаріусів Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції можна дізнатися за посиланням.

По материалам Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям