Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


28.10.23
1480 0 Печатать

Влада пропонує зміни у сферах містобудівної діяльності та дорожнього господарства

Кабінетом Міністрів України, як суб’єктом законодавчої ініціативи, зареєстровано у ВРУ проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приведення термінології у відповідність із законодавством у сферах містобудівної діяльності та дорожнього господарства» (реєстр. № 10182).

Законопроект спрямований на приведення термінології щодо видів будівництва у відповідність із Законом України «Про регулювання містобудівної діяльності», приведення термінології щодо автомобільних доріг у відповідність із Законом України «Про автомобільні дороги» та узгодження видів робіт у дорожньому господарстві із їх переліком, наведеним у ДСТУ 8747:2017 «Автомобільні дороги. Види та переліки робіт з ремонтів та експлуатаційного утримання».

Законопроектом № 10182 пропонується:

♦ привести термінологію щодо видів будівництва у відповідність до пункту 1 ч. 1 ст. 1 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», яким передбачено, що будівництво - нове будівництво, реконструкція, реставрація, капітальний ремонт об’єкта будівництва;

♦ виключити зі статті 3 Закону України «Про джерела фінансування дорожнього господарства» формулювання «поточний середній ремонт» щодо автомобільних доріг загального користування;

♦ передбачити прикінцеві та перехідні положення задля створення правових умов для закінчення розпочатих робіт чи закупівель щодо поточного середнього ремонту.

Також зареєстровано проект Закону «Про внесення змін до Цивільного кодексу України щодо приведення термінології у відповідність із Законом України «Про регулювання містобудівної діяльності»(реєстр. № 10184).

Законопроект спрямований на приведення термінології Цивільного кодексу України в частині проектування і будівництва об’єктів будівництва у відповідність із Законом України «Про регулювання містобудівної діяльності».

Проектом Закону пропонується внести зміни до Цивільного кодексу України, якими:

♦ привести термінологію щодо проектування об’єктів будівництва у відповідність до пункту 11 частини першої статті 1 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», яким передбачено, що проектна документація - затверджені текстові та графічні матеріали, якими визначаються містобудівні, об’ємно-планувальні, архітектурні, конструктивні, технічні, технологічні вирішення, а також кошториси об’єктів будівництва;

♦ привести термінологію щодо видів будівництва у відповідність до пункту 1 частини першої статті 1 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», згідно з яким, будівництво - нове будівництво, реконструкція, реставрація, капітальний ремонт об’єкта будівництва.

Крім того, проектом Закону «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо приведення термінології у відповідність із Законом України «Про регулювання містобудівної діяльності» (реєстр. № 10183) пропонується внести зміни до Бюджетного кодексу України, якими:

♦ привести термінологію щодо видів будівництва у відповідність до пункту 1 частини першої статті 1 ЗУ «Про регулювання містобудівної діяльності», яким передбачено, що будівництво - нове будівництво, реконструкція, реставрація, капітальний ремонт об’єкта будівництва;

♦ виключити зі статті 24-2 Бюджетного кодексу України формулювання «поточний середній ремонт» щодо автомобільних доріг загального користування;

♦ передбачити прикінцеві та перехідні положення з метою створення правових умов для закінчення розпочатих робіт чи закупівель щодо поточного середнього ремонту.

По материалам Тарас Мельничук, представник КМУ в ВРУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям