Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


11.11.23
1010 0 Печатать

Оформити тимчасовий дозвіл на виїзд дитини за кордон можна буде в Дії: Уряд підтримав постанову

Уряд ухвалив постанову, яка дозволить батькам у застосунку Дія оформлювати тимчасовий дозвіл на виїзд дитини, якій не виповнилося 16 років. Це дасть змогу отримати дозвіл усього в кілька кліків у Дії.

Після запуску послуги в застосунку батьки зможуть самостійно оформлювати дозвіл у застосунку. Необхідно, щоб в обох батьків була Дія. Один із них надсилає заяву про отримання дозволу, а другий з батьків надає згоду онлайн у застосунку, засвідчивши заяву Дія.Підписом. Після цього дані вносяться в Державний реєстр актів цивільного стану. При перетині кордону прикордонники зможуть усе перевірити онлайн.

Послуга буде безоплатною. Водночас класичний спосіб оформлення згоди в нотаріуса залишається доступним для батьків.

Наразі отримати дозвіл можна лише офлайн у нотаріуса в присутності обох батьків. Ця процедура забирає багато часу та ресурсів, адже необхідно збирати документи й свідоцтва. У результаті ви отримуєте завірену паперову заяву, яку легко втратити або ж десь забути. У такому разі дозвіл потрібно отримувати в нотаріуса заново. 

Послуга реалізовується Міністерством цифрової трансформації, Міністерством юстиції, Державною прикордонною службою та Програмою EGAP, що впроваджується Фондом Східна Європа за підтримки Швейцарії.

По материалам КМУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям