Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


15.11.23
1320 0 Печатать

Штрафувати за порушення законодавства про рекламу будуть по новому

Постановою КМУ від 10.11.2023 р. № 1178 змінено Порядку накладення штрафів за порушення законодавства про рекламу.

Визначено, що підставою для розгляду справи про порушення законодавства про рекламу та накладення штрафу буде протокол, що складається посадовими особами Держпродспоживслужби або її територіальних органів.

Справа про порушення законодавства про рекламу розглядається уповноваженою особою не пізніше 30 календарних днів з дня оформлення вищезгаданого протоколу.

У разі відсутності підстав для накладення штрафу уповноважена особа письмово повідомляє про це суб'єкту реклами поштовим відправленням, технічними засобами електронних комунікацій або шляхом вручення повідомлення суб'єкту реклами або його представнику.

Рішення про накладення штрафу за порушення законодавства про рекламу набиратиме чинності з дня вручення його суб'єкту реклами або його представнику.

Сплата штрафу не звільняє суб’єкта реклами від усунення виявлених порушень вимог законодавства про рекламу.

Оновлений Порядок набуває чинності з дня опублікування Постанови № 1178, але пункти 5, 14, 15 та 20 почнуть діяти одночасно з Законом про адміністративну процедуру, а саме з 15 грудня 2023 року. На день підготовки матеріалу постанова № 1178 офіційно не опублікована.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям