Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


20.11.23
7342 5 Печатать

Податківці нагадують: ФОП має постійно заповнювати форму обліку товарів

Відповідно до п. 1 розділу ІІ Порядку ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб - підприємців, у тому числі платників єдиного податку, затвердженого наказом Мінфіну від 03.09.2021 р. № 496, облік товарних запасів здійснюється ФОП шляхом постійного внесення до Форми ведення обліку товарних запасів (далі – Форма обліку) інформації про надходження та вибуття товарів на підставі первинних документів, які є невід'ємною частиною такого обліку.

ФОП, яка здійснює діяльність у декількох місцях продажу (господарських об'єктах), веде облік товарних запасів також за кожним окремим місцем продажу (господарським об'єктом) на підставі первинних документів, які підтверджують отримання товарів такою ФОП або окремим місцем продажу (господарським об'єктом), та/або первинних документів на внутрішнє переміщення товарів між ФОП та його окремими місцями продажу (господарськими об'єктами). Первинні документи на внутрішнє переміщення товарів є невід'ємною частиною такого обліку.

Первинні документи, на підставі яких внесено записи до Форми обліку, є обов'язковими додатками до такої форми. Внесення даних до Форми обліку щодо надходження товарів на підставі первинних документів здійснюється до початку їх реалізації.

Згідно з п. 2 розділу Порядку форма обліку ведеться за вибором ФОП у паперовій або в електронній формі.

Форма обліку має містити зазначені в довільному порядку дані ФОП: прізвище, ім'я та по батькові (за наявності), реєстраційний номер облікової картки ФОП або серія та номер паспорта / номер ID картки для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовились від прийняття РНОКПП та офіційно повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відповідну відмітку в паспорті, податкова адреса, назва та адреса місця продажу (господарського об'єкта) або місця зберігання, в межах якого ведеться облік. Для паперової форми обліку зазначені дані мають міститися на титульному аркуші.

Хто з ФОПів зобов'язаний вести облік товарних запасів, читайте тут.

По материалам ГУ ДПС у Дніпропетровській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Буржуй
20.11.23 08:00

Это понятно. Прикол в другом. В ЗIР появилось разьяснение , что ФОП на ЕН торгующий только по безналу ТСБТ, Ювелиркой, Мед.препаратами обязан вести товарный учет по 496 постанове. Как вам такое? 

Ответить
  • Шурик
20.11.23 21:22

Буржуй,
Понятно то понятно, но не реально когда 600 позиций. Как и много других дурных закончиков для травли ФОПов.
В Праге нет ограничений продажи алкоголя , кроме 18 лет. Вацлавский мост в начале музей пива со стороны ценра, под концом магазин марихуаны.  Всё что угодно для туристов.
Где всё запрещают это диктатурой называется.

Ответить
  • Шурик
20.11.23 21:24

Маразматики-или агенты путлера ввели в чеки код ВЭД. Их вешать нужно а не исполнять пожелания с кремля.

Ответить
  • Светлана
23.11.23 15:09

Шурик, а система ДАР, слизанная с кремля ни о чем не говорит?уж сколько лет копируют с россиян налоги и администрирование, только с НДС сами наворотили космическую хрень

Ответить
  • Шурик
20.11.23 21:25

Сразу было понятно что и налоговикам они там не нужны.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям