Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


26.11.23
1962 2 Печатать

Українці зможуть мати більше можливостей для лікування у приватних клініках

Добровільні доплати до тарифів НСЗУ в українській медицині: як українці одержать більше можливостей для лікування у приватних клініках.

Перед Україною постала нагальна проблема привести систему охорони здоров’я у відповідність до викликів воєнного часу. По-перше, державна скарбниця порожня та поповнюється переважно за рахунок фінансових внесків західних країн. Тому керівник Офісу ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт визнає, що держава може не впоратися з утриманням і фінансуванням медицини, пишуть "Українськи новини" .

По-друге, постійно перебуваючи у стресі, люди все більше хворіють – загострююються старі хронічні хвороби, з’являються нові. Очікуваним є масовий сплеск захворюваності: за оцінкою очільника Міністерства охорони здоров’я Віктора Ляшка 90% українців опинилися в зоні ризику через психічні перевантаження та погіршення якості життя.

Тож існує висока імовірність, що система державних і муніципальних лікарень не впорається з напливом пацієнтів, особливо з огляду на руйнування багатьох комунальних об’єктів медичної інфраструктури. Тому щоб люди могли отримати належну медичну допомогу, спеціальна робоча група при Міністерстві охорони здоров’я України розробляє механізм більш повної інтеграції закладів приватної медицини до загальної системи охорони здоров’я.

Пропонується внести зміни до Закону України "Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення". Саме в цьому документі має з’явитися доповнення, згідно з яким держава в особі НСЗУ зможе спрямовувати кошти на покриття вартості лікування українців не тільки до державних і комунальних медзакладів, але й до приватних. Це дасть  українцям ширші можливості для користування сучаснішим обладнанням приватних клінік і лікування з використанням передових світових методик.

Що кажуть експерти

Павло Розенко, ексвіцепрем’єр з гуманітарних питань:

"Зараз постала гостра потреба розвантажити державний медичний сектор. Держава не має об’єктивної змоги збільшити видатки на медицину – наш бюджет підтримують трансферами країни-союзниці. Зараз настав час змін. Законопроєкт відкриє українцям надзвичайні можливості: топове обладнання приватних закладів, найкращі препарати, закупівлю яких через війну та мегадефіцитний бюджет не може собі дозволити держава".

Багатьох непокоїть, чи не стане новий етап медичної реформи кроком для переходу до платної медицини. Одразу заспокоїмо – ні: в роботі державних і комунальних медзакладів нічого не зміниться, звичне лікування, діагностику та процедури і надалі надаватимуть на безоплатній  основі. Натомість українці матимуть змогу отримати лікування й інші послуги в приватних медичних закладах за державний кошт. Лікування частково або повністю оплатить Національна служба охорони здоров’я за рахунок коштів державних медичних гарантій.

Ми зібрали найбільш популярні запитання від наших читачів щодо механізму запропонованих у законопроєкті добровільних доплат до тарифів НСЗУ в приватних клініках.

Що пропонується у новому законопроєкті?

Як відомо, медична реформа впровадила принцип "гроші прямують за пацієнтом". Але досі бюджетні кошти "прямують за пацієнтом" лише до державних і комунальних закладів. Запропонована у законопроєкті реформа дасть людям можливість обрати: звернутись та отримати повністю безоплатні послуги в державному або комунальному закладі чи звернутись до приватної клініки і доплатити лише різницю понад тариф НСЗУ. Тобто кошти, які держава виділила з бюджету на медичне обслуговування кожного зі своїх громадян, зможуть "прямувати за пацієнтом" і до державного чи комунального закладу, і до приватного.

Що кажуть експерти

Олена Єщенко, членкиня робочої групи при МОЗ з посилення ролі приватних закладів охорони здоров’я у відновленні та розвитку системи охорони здоров’я, голова Асоціації приватних медичних закладів України, кандидатка медичних наук, гендиректорка та співвласниця мережі приватних клінік Smart Medical Center:

"Є критично важливі речі для стану здоров’я пацієнта, які вирішуються на первинному рівні медичної або екстреної медичної допомоги. Тому ми говоримо, що на ці послуги не може бути введена доплата. А от на вторинному, третинному рівнях спеціалізованої медичної допомоги доплата може бути запроваджена. Тому базові речі, на нашу думку, і в державних, і в приватних закладах мають забезпечуватися для пацієнта на безоплатній основі".

Як працюватиме система доплат?

Наприклад, якщо вартість операції у приватному закладі становить 40 тис. грн, а її "пакетна вартість" за програмою медичних гарантій НСЗУ – 20 тис. грн, то пацієнт сплатить не всю суму, а лише різницю між ціною приватного закладу і тарифом НСЗУ.

Або, наприклад, якісна діагностика у приватному закладі на надсучасному обладнанні коштує 700 грн, а за тарифом НСЗУ її вартість – 400 грн: в такому разі пацієнту досить сплатити лише 300 грн – різницю між тарифом НСЗУ та ціною приватної лікарні.

Що кажуть експерти

Тігран Арутюнян, член робочої групи при МОЗ з посилення ролі приватних закладів охорони здоров’я у відновленні та розвитку системи охорони здоров’я:

"Чинна система має суттєвий недолік: звертаючись по допомогу до приватного закладу, люди сплачують 100% вартості його послуг, втративши можливість скористатися належною їм за законом компенсацією від НСЗУ. Новий механізм більш справедливий, адже кожен громадянин сплатив податки на медицину – віддав свої гроші державі та НСЗУ. Неважливо, який заклад людина вибере: державний, комунальний чи приватний – кожен має право отримати свою частку сплачених у вигляді податків грошей від держави та НСЗУ на своє лікування".

З яких джерел можна оплатити різницю між ціною приватної клініки і тарифом НСЗУ?

Одна із цілей пропонованих змін – це зменшення фінансового тягаря для пацієнтів. З появою системи доплат різницю між тарифами НСЗУ та цінами приватних медичних закладів на такі "пакетні" послуги можна буде покривати не тільки власним коштом. Передбачається, що ці різниці зможуть також покриватися за рахунок виплат страхових компаній, допомоги від роботодавців, навіть допомоги від благодійних організацій, спонсорів тощо.

Що кажуть експерти

Михайло Кухар, макроекономіст, керівний партнер і головний економіст Ukraine Economic Outlook:

"Українська система охорони здоров’я має зазнати докорінних трансформацій, щоб стати доступною для громадян й ефективною для держави. В Україні на охорону здоров’я та медичні послуги спрямовується близько 10% ВВП – це співставно із країнами Європи. Але державне фінансування із цих коштів становить лише 3,5% ВВП, а решта близько 7% – самостійні витрати українців, включно із так званими тіньовими платежами у державному та муніципальному секторі. Тож медична реформа має знизити фінансовий тягар на оплату медичних послуг для простих українців".

Чи стане робота держсектору прозорішою?

Важливий ефект внесення змін до роботи системи охорони здоров’я – скорочення масштабів корупційних поборів у системі державних і комунальних медичних закладів. З урахуванням хабарів і неформальних "добровільно-примусових" внесків вартість "безплатних" послуг державного сектору медицини може виявитися співставною із цінами приватного сектору. Через таку конкуренцію, рівень надання медичних послуг у держсекторі підвищиться, а неофіційних проплат стане менше.

Чи не подорожчають послуги приватних медзакладів із впровадженням доплат?

У жодному разі. На вартість їхніх послуг впливають зовсім інші чинники, такі як вартість витратних матеріалів та обладнання, що часто є імпортними та залежать від курсу національної валюти, заробітних плат медичного й адміністративного персоналу, тарифної політики держави у сфері електроенергії та комунальних послуг тощо.

Можливе впровадження доплат не має відношення до цінової політики приватних медзакладів чи їхнього ціноутворення. Доплати слугуватимуть лише для зменшення фінансового навантаження для тих, хто вирішить звернутися по медичну допомогу до недержавної лікарні: замість 100%-ї оплати їхніх послуг пацієнт просто сплачує ту частину, яку не покриває тариф НСЗУ.

Як впровадження доплат вплине на надання медичних послуг у середніх і малих містах?

Жодних загроз для медичних закладів невеликих міст запропоновані законопроєктом зміни не несуть. У місцевій медицині нічого не зміниться, бо там знаходяться переважно державні та комунальні медзаклади, в роботі яких нічого не зміниться.

Водночас мешканці середніх і невеликих міст менше платитимуть, якщо  звернуться до приватних клінік у великих містах за спеціалізованою медичною допомогою (в разі операції чи складної діагностики тощо).

Коли з’явиться можливість дешевше лікуватися у приватних клініках за рахунок добровільних доплат?

Робоча група при Міністерстві охорони здоров’я завершує роботу над законопроєктом, і він може вже невдовзі бути переданий для розгляду у парламенті.

Василь Стенюк

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Надія
26.11.23 11:52

Конституция спит... Скоро она станет антиквариатом. как м   Программа построения коммунизма.Программа КПСС 1961 года (также Третья Программа КПСС) — главный документ КПСС, принятый на XXII съезде КПСС 31 октября 1961 года. Основной целью программы было создание плана строительства коммунизма на 1961–1980 годы.На обложке школьного учебника в младших классах были расписаны этапы, по моему,  первый- это бесплатный проезд в общественном транспорте и кинотеатры. По поводу остальных пунктов, какбесплатное питание в общественных столовых, выдача бесплатной одежды во дворах за столом, где обычно играли в домино, между соседями разгорались горячие споры. КАК и СКОЛЬКО, и неужели всем ОДИНАКОВОЕ?Верили, но не могли понять. Когда убрали Хрущева и назначили Брежнева, вместо коммунизма начали строить социализм. О программе 1961 г все скромно забыли. Кроме меня.Так что я привыкла к лапше на ушах и нищей жизни в бараке с детства.  

Ответить
  • Кирпулька
26.11.23 14:03

"Стаття 49. Кожен має право на охорону здоров'я, медичну допомогу та медичне страхування.

Охорона здоров'я забезпечується державним фінансуванням відповідних соціально-економічних, медико-санітарних і оздоровчо-профілактичних програм.

Держава створює умови для ефективного і доступного для всіх громадян медичного обслуговування. У державних і комунальних закладах охорони здоров'я медична допомога надається безоплатно; існуюча мережа таких закладів не може бути скорочена. Держава сприяє розвиткові лікувальних закладів усіх форм власності."

Я щось не побачила в цій статті Конституції України посилання на критично важливі речі стану здоров'я, а ось експерт десь побачив. Знову маніпулювання суспільною думкою і перекладання державних коштів в кишені власників приватного бізнесу

"Є критично важливі речі для стану здоров’я пацієнта, які вирішуються на первинному рівні медичної або екстреної медичної допомоги. Тому ми говоримо, що на ці послуги не може бути введена доплата."

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям