Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


06.12.23
738 0 Печатать

Збільшено розмір відшкодування витрат на поховання потерпілим вніслідок нещасного випадку на виробництві

15 листопада 2023 року вступили в дію зміни до Постанови правління Пенсійного фонду України від 30.08.2023 р. № 34-1 «Про розмір, процедуру проведення та обліку витрат на поховання та пов’язаних з цим ритуальних послуг у разі смерті потерпілого від нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання».

Варто зазначити, що до набрання чинності законодавчої норми, розмір витрат на поховання встановлювався окремо для кожного регіону України. Так, по Вінницькій області він складав 6190 грн.

Сьогодні ж визначено єдиний розмір відшкодування витрат на поховання на рівні 10406 грн.

Для отримання такої допомоги, рідним загиблого чи іншій особі, яка здійснила поховання, необхідно звернутись із заявою до будь-якого сервісного центру Пенсійного фонду України. Відшкодування витрат на поховання проводяться шляхом зарахування на поточний банківський рахунок заявника. Перерахування коштів здійснюється централізовано Пенсійним фондом України.

По материалам Пенсійний фонд

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям