Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


12.12.23
6226 2 Печатать

Атака на мобільного оператора: як працює ПРРО та банківські сервіси

Сьогодні вранці мобільний оператор Kyivstar став мішенню потужної хакерської атаки. Вона спричинила технічний збій, у результаті якого тимчасово недоступні послуги мобільного зв’язку та доступу в інтернет.

Для фіксації обставин та наслідків протиправного втручання у діяльність мережі залучено представників правоохоронних органів та спеціальних державних служб.

Фахііці мобільного оператора працюють над усуненням наслідків для якнайскорішого відновлення зв’язку.

Наприкінці вівторка на сторінці Kyivstar оприлюднено оголошення, що спеціалісти компанії частково відновили роботу послуг фіксованого зв`язку.

Спеціалісти компанії працюють над відновленням інших послуг і зроблять все можливе, аби остаточно завершити цю роботу протягом 13 грудня 2023 року.

Відновлення сервісів може відбуватись поступово, про що у компанії повідомлятимуть додатково.

У зв'язку з цим, Державна податкова служба України зазначає, що фіскальний сервер ДПС працює в штатному режимі.

Користувачі ПРРО, які для зв’язку з фіскальним сервером ДПС використовують засоби оператора «Київстар», до відновлення його стабільної роботи та для безперервного проведення розрахункових операцій можуть перейти у режим офлайн згідно з Законом України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», або переключитися на іншого оператора.

В свою чергу, ПриватБанк повідомив, що у зв’язку з труднощами в роботі мобільного оператора Kyivstar, деякі POS-термінали, банкомати та термінали самообслуговування ПриватБанку можуть працювати нестабільно або не мати зв’язку.

Якщо у вас виникла термінова необхідність зв'язатися з ПриватБанком, то за відсутністю мобільного зв’язку, ви можете зателефонувати до підтримки за допомогою Приват24, а також написати в чат-онлайн, для цього достатньо підключитися до альтернативної мережі інтернету.

Також ПриватБанк надає консультацію щодо загальних питань в соціальних мережах. 

Крім того, Монобанк потрапив під масовану DDoS-атаку. Про це повідомив співзасновник Монобанку Олег Гороховський. Об'єкт атаки: точки входу на Amazon (Банки, сайт). На цей час ситуація під контролем.

Будьте обережні! У різних месенджерах активізувались шахраї, тому слід довіряти тільки офіційній інформації. Застерігаємо вас не ділитися номерами телефонів та особистими даними з підозрілими людьми, вони можуть виявитись шахраями.

Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Буржуй
13.12.23 11:34

скоро уже 48 часов как мои рро работают оф-лайн. максимум это 72 часа. Что делаем дальше? Гетьманцев А-У-у...

Ответить
  • Сомневающийся Sкептиk
13.12.23 16:42

Гетьманцев також перейшов в режим оф-лайн😉

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям