Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


13.12.23
2414 0 Печатать

4ДФ доповнять новими кодами доходів

На сайті ДПС оприлюднено проєкт наказу Мінфіну «Про затвердження Змін до Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску» (далі – проєкт наказу).

Проєкт наказу розроблено у зв’язку з прийняттям:

  • Закону України від 01 грудня 2022 року № 2823-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо підтримки позичальників, майно яких було знищено або зазнало пошкоджень внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України»,
  • Закону України від 10 червня 2023 року № 3157-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування сум, на які зменшено (прощено) борг фізичної особи в результаті реструктуризації зобов’язання за споживчим кредитом під час воєнного стану»,
  • Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

Проєкт наказу передбачає внесення редакційних змін до Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску» (далі – Порядок) та внесення змін у розділ «Довідник ознак доходів фізичних осіб» додатка 2 до цього Порядку щодо введення нових ознак доходів фізичних осіб 210, 211 та редакційних правок щодо ознак доходів фізичних осіб 111, 112, 156, 189, 193 відповідно до чинних норм податкового законодавства.

Зауваження та пропозиції стосовно змісту проєкту наказу просимо надавати у письмовій та електронній формі протягом місяця з дня опублікування цього оголошення за наступними адресами:

Міністерство фінансів України, 01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 12/2, Е-mail: infomf@minfin.gov.ua.

Додаткові матеріали

По материалам ДПСУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям