Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


05.01.24
5247 0 Печатать

Збільшено розмір податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки

Законом України від 09.11.2023 № 3460-ІХ "Про Державний бюджет України на 2024 рік" встановлено розмір мінімальної заробітної плати у місячному розмірі: з 1 січня — 7100 гривень, з 1 квітня — 8000 гривень (у 2023 році - 6700 гривень).

Згідно з пп. 266.5.1 ПКУ ставки податку для об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних та юридичних осіб, встановлюються рішенням сільської, селищної, міської ради або ради об'єднаних територіальних громад, що створені згідно з законом та перспективним планом формування територій громад, залежно від місця розташування (зональності) та типів таких об'єктів нерухомості у розмірі, що не перевищує 1,5% розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 кв. м бази оподаткування.

Отже, за 2024 рік максимальна ставка податку на нерухомість за 1 кв. м  - 7 100 х 1,5% = 106,50 грн.

Відповідно до вимог пункту 12.3 ПКУ сільські, селищні, міські ради, в межах своїх повноважень приймають рішення про встановлення місцевих податків та зборів та податкових пільг зі сплати місцевих податків і зборів. 

Ознайомитись зі ставками місцевих податків і зборів можна на веб сайті ДПС України за посиланням.

По материалам ГУ ДПС у Рівненській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям