Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


14.01.24
1052 0 Печатать

При отриманні яких доходів у платника податку не виникає обов'язок щодо подання податкової декларації

Пунктом 179.2 ПКУ передбачено, що обов'язок платника податку щодо подання податкової декларації виконано і податкова декларація не подається, якщо такий платник податку отримував: 

- доходи, зокрема, іноземні доходи, які згідно з цим Кодексом не включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу; 

- доходи виключно від податкових агентів незалежно від виду та розміру нарахованого (виплаченого, наданого) доходу; 

- доходи від операцій продажу (обміну) майна, дарування, дохід від яких відповідно до ПКУ не оподатковується, оподатковується за нульовою ставкою та/або з яких при нотаріальному посвідченні договорів, за якими був сплачений податок відповідно до цього розділу; 

- доходи у вигляді об'єктів спадщини, які відповідно до цього розділу оподатковуються за нульовою ставкою податку та/або з яких сплачено податок відповідно до пункту 174.3 ПКУ. 

Також податкова декларація не подається у випадках, прямо передбачених ПКУ. 

У разі, якщо платник податку зобов'язаний подавати податкову декларацію відповідно до інших положень цього Кодексу, то в ній поряд з іншими доходами зазначаються доходи, передбачені цим пунктом.

Нагадаємо, що 1 січня 2024 року стартувала щорічна кампанія декларування доходів громадян.

По материалам ГУ ДПС у Львівській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям